Haberler

Dadaşlar Mamak'a Konuk Oldu

Mamak Belediyesi, Erzurumluların düzenlediği geceye ev sahipliği yaparak ziyaretçilerine unutulmaz bir akşam yaşattı.

Mamak Belediyesi, Erzurumluların düzenlediği geceye ev sahipliği yaparak ziyaretçilerine unutulmaz bir akşam yaşattı.

Mamak Belediyesi Ramazan etkinlik alanında düzenlenen iftar yemeği sonrası Erzurumlular, aşıkların atışmasından Erzurum Bar'ına kadar kültürünü Mamaklılara gösterme fırsatı buldu. Geceye Ak Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, meclis üyeleri, başkan yardımcıları, Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV) Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ramazan ayı boyunca hemşeri derneklerinin düzenlediği gecelerde kültürlerin gelecek nesillere aktarıldığını kaydeden Akgül, "Memleketim Erzurum'un kültürünün bu gece burada sergilendiğini görmek beni çok mutlu etti. Vatandaşlarımız kardeşlik ve paylaşma coşkusunu Ramazan Ayı boyunca bu alanda dolu dolu yaşadı" dedi.

AŞIK ATIŞMALARINDAN ERZURUM BARINA

Hemşerileriyle bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten AK Parti Erzurum Milletvekili Yavilioğlu da, "Erzurum folklorik değerleri ve yetiştirdiği büyükleri ile önem taşır. Bugün burada kültürümüzü tanıtma fırsatı veren, aynı zamanda kendisi de Erzurumlu olan, bizi kalbiyle karşılayan belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Erzurum türkülerinin ve gösterilerinin renk kattığı gecede ilk olarak Kültür Bakanlığı Ozanları Ali Oltulu, Beyzade Aslan ve Muhsin Vural sahne aldı. Erzurum Bar ekibinin oynadığı oyunla büyük coşku yaşanırken, ardından sahneyi sırayla TRT Türk Halk Müziği Sanatçıları Nurullah Akçayır, Semra Algül ve Erzurumlu mahalli sanatçılar Yıldırım Budak ile Muhlis Kaya aldı. Gecenin sonunda Aksungur desteklerinden dolayı Akgül'e plaket verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Veysel Karani Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title