Haberler

Dadaşlar Keçiören'de İftarda Buluştu

Keçiören Belediyesi, Erzurumlular Vakfı ve Erzurum Dernekler Federasyonunun iş birliği ile düzenlenen iftar programı dadaşları bir araya getirdi.

Keçiören Belediyesi hemşehrileri buluşturarak Ramazanı Şerifi birlikte yaşamaya devam ediyor. Keçiören Belediyesi, Erzurumlular Vakfı ve Erzurum Dernekler Federasyonunun iş birliği ile Halil İbrahim Sofrasında düzenlenen iftar programı dadaşları bir araya getirdi. İlginin yoğun olduğu iftara Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İçişleri Bakanlık Müsteşarı Mükerrem Ünlüer, Kırgızistan Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Fahri Solak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Erzurumlular Vakfı Başkanı Veysel Karani Aksungur, Erzurum Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Feridun Ünal ve çok sayıda Erzurumlu vatandaş katıldı.

Abdulkadir Şehitoğlu'nun Kuran Tilaveti ile iftar saatini bekleyen konuklar, hep beraber oruçlarını açarak Keçiören Müftüsü İhsan İlhan ile birlikte yemek duası ettiler.

"Yiğit, yiğiti gözünden tanır" diyerek Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın başarılı bir belediye başkanı olduğunun altını çizen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Müslümanlığın yükselip yayılması üzerine bir takım kirli planlar devreye sokularak dünyada Müslümanların parçalanması amaçlanıyor. Dünyada yaşanan savaşlara karşı Allah barış elçiliğimize zeval vermesin" dedi.

Yoksul ülkelere yardımda üçüncü olduğumuza da dikkat çeken Güllüce, yeni hedefin 1.'lik olduğunu söyledi. Güllüce, "Mazlum ve mağdurların yanında olacağız, inşallah gücümüz yeter de tüm yetim, yoksul ve kimsesizlere el uzatırız, bu millete bu gücü ver Allahım" diye konuştu.

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu da konuşmasında Ramazanın cehennem azabından kurtuluş ayı olduğuna dikkat çekerek Çin zulmü altındaki Doğu Türkistan'a, İsrail zulmü altındaki Filistine, Esad zulmü altındaki Suriye'ye yardım diledi.

"ANADOLUMUZU TÜM DÜNYAYA TANITIYORUZ"

Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, Cenab-ı Allah'a tutulan bütün oruçları kabul etmesi için niyaz ederek, "Bu mübarek ayda bireysel olarak yapmamız gerekenlerin dışında toplumsal sorumluluklarımız da var. Bu sorumluluklarımız annemize babamıza, komşumuza, akrabamıza, milletimize ve ümmetimize karşıdır. Bu sorumluluklarımızın farkında mıyız diye hepimiz bir iç muhasebesi yapmalıyız" dedi.

Keçiören Belediyesi olarak Ramazan-ı Şerif'i iyi idrak etmek amacıyla sınırları aşan kardeşlik duygusuyla 18 ülkeden bine yakın misafiri Keçiören'de ağırladıklarını belirten Başkan Ak, "12 güzide ilimizin dernek ve federasyonları ile Hemşehri İftarları da düzenliyoruz. Hemşehri Buluşmalarımızla Anadolumuzun güzel kültürünü dünyaya tanıtıyoruz. Ayrıca 10 mahallemizde kurduğumuz iftar sofraları ile genci yaşlısı, fakiri zengini aynı sofrada buluşturmuş oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Kırgızistan Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov, "Allahın en sevdiği ay Ramazan ayıdır" diye başladı ve şunları söyledi; "Ramazan birlik, beraberlik, dayanışma, yardımlaşma duygularının en üst düzeye çıktığı aydır, İslam alemine inşallah barış ve huzur getirir" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Ak, Erzurumlular Vakfı Başkanı Veysel Karani Aksungur ve Erzurum Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Feridun Ünal'a günün anlamına binaen süs vazo hediye etti. Erzurum Bar Ekibinin folklor gösterisinin ardından sahne alan TRT Sanatçısı Nurullah Akçayır birbirinden güzel türküleri ile dadaşlara unutulmaz bir akşam yaşattı.

Günün anısına çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile iftar programı sona ererken, İdris Güllüce ve Başkan Ak Kalaba Kent Meydanı'nda kurulan Erzurum Kültür Evi'nin açılışını yaptı. Açılışta Başkan Ak ve Güllüce, davul ve zurna eşliğinde Erzurumlular ile birlikte halay da çektiler. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İdris Güllüce Mustafa Ak Keçiören Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
title