Haberler

D'oret İletişim ve Down Sendromu Derneği'ne 3. Ödül

Güncelleme:

"Bağımsızım Çünkü Çalışıyorum" farkındalık projesi TÜHİD Altın Pusula Ödülleri'nde 'Sivil Toplum Kuruluşları Farkındalığı' kategorisinde Altın Pusula almış ve The ONE Awards Bütünleşik Pazarlama Ödülleri'nde 'Kurumsal Sosyal Sorumluluk' alanında itibarını arttıran en başarılı 3 marka arasında seçilmişti.

Doret İletişim Danışmanlığı, Down Sendromu Derneği adına iletişim çalışmalarını yürüttüğü Bağımsızım Çünkü Çalışıyorum projesiyle, Prida İletişim Ödülleri'nde Topluma Değer Katan Proje Ödülü'nde 13 iddialı finalist arasından birinci seçildi.

İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği'nin (İDA), bu yıl ilk kez düzenlediği 'PRİDA İletişim Ödülleri' 19 Ocak Cuma akşamı düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi. Başvuruların iletişim alanındaki meslek örgütleri ve sektörel yayınların profesyonel isimlerinden oluşan jüri tarafından oylandığı ödüllerde Doret İletişim Danışmanlığı ve Down Sendromu Derneği Topluma Değer Katan proje ödülünün sahibi oldu.

Down Sendromu Derneği Başkanı Gün Bilgin ve D'oret İletişim Kurucusu Doret Habib ödülü sosyal sorumluluk duayeni İbrahim Betil'in elinden aldı. Doret Habib duygularını şu cümlelerle ifade etti, "Engeller zihinde başlar, zihinde biter ve iletişim çalışmaları ile dönüşüm yaratılabilir. Her işte, her yerde olduğu gibi ön yargılar ve engelleri kırabilmek toplumların gelişmesi açısından çok önemlidir. Zihinsel engellilerin gelecek endişelerinin azalması ve iş hayatında yer bulabilmeleri adına aldığımız bu ödül ile Ülke çapında ilk kez Down sendromlu bireylerin istihdamda yer alması ve tercih edilmesini sağladık. Bu bize büyük gurur veriyor. Bağımsızım Çünkü Çalışıyorum projesi ile toplum tarafından dışlanan Down sendromlu bireylerin gerçek bir iş sahibi olarak, hayatlarına ekonomik özgürlüğe ve özgüvene sahip bireyler olarak devam ettirmelerini sağlayarak, toplumda farkındalık yarattık. Aile, işveren, kanun koyucu ve toplum nezdinde ise önyargıların yıkılması, Down sendromlu bireylerin, kabul görmesi ve bilinçli adımlar atılmasının sağlanması, sürdürülebilirliği iletişim stratejimizdeki temel hedefimizdi. Bunu başardık. İş hayatında Down sendromlu bireylerin yer almasının gururunu yaşıyoruz."

Down Sendromu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gün Bilgin " Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen projede Down sendromlu gençlerin istihdamı konusunda farkındalık yaratılması ve istihdamın sürdürülebilirliği bakımından büyük önem taşıdığını vurguladı. "Daha fazla Down sendromlu gencin istihdam edilmesini hedefliyoruz" diyen Bilgin "Biz Down sendromlu gençlerin ve ileride tüm zihinsel engelli gençlerin iş koçlarının desteğiyle aktif bir çalışma hayatı sürdürebileceğini kanıtladık. Artık bunun Türkiye çapında ulusal istihdam politikasına dahil edilmesini için çalışıyoruz. Ülke çapında 13 ilde 11 firmada 46 gencimiz istihdam edildi. İlk kez istihdam alanında böyle uzun soluklu bir iş başarıldı. İş Koçu Destekli İstihdam Modeli'nin geliştirilmesiyle hayata geçirilen projenin Sabancı Vakfı, Anadolu Üniversitesi, İtalyan Down Sendromu Derneği (AIPD), Kare Institution Ireland'ın yanı sıra birçok şirket tarafından da desteklenmekte, İş Koçu Destekli İstihdam Programının Türkiye'de zihinsel engelli bireyler için istihdam politikası olarak uygulanmasını istiyoruz" diye konuştu..."

"BAĞIMSIZIM ÇÜNKÜ ÇALIŞIYORUM" PROJESİNE 3. ÖDÜL

"Bağımsızım Çünkü Çalışıyorum" projesiyle Doret İletişim Danışmanlığı ve Down Sendromu Derneği, 2017 yılında TÜHİD'in düzenlediği Altın Pusula Ödülleri'nde 'Sivil Toplum Kuruluşları Farkındalığı' kategorisinde Altın Pusula almış, Marketing Türkiye'nin düzenlediği The One Awards Bütünleşik Pazarlama Ödülleri'nde 'Kurumsal Sosyal Sorumluluk' kategorisinde marka algısını en fazla artıran en başarılı 3 marka arasında seçilmişti. İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA)'nın düzenlediği PRİDA İletişim Ödülleri'nde "Bağımsızım Çünkü Çalışıyorum" projesiyle 'Topluma Değer Katan Proje' ödülünün sahibi olan Doret İletişim Danışmanlığı ve Down Sendromu Derneği böylece projeyle aldıkları ödül sayısını üçe çıkardı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title