Haberler

Çürük Binaya Rektör Garantisi

Smyo Öğrencilerinin Yıkılma Tehlikesi Bulunan Okulda Eğitim Göreceklerini Kabul Eden Rektör, "Yıkılırsa İstifa Ederim." Dedi.

SMYO öğrencilerinin yıkılma tehlikesi bulunan okulda eğitim göreceklerini kabul eden Rektör, "Yıkılırsa istifa ederim." dedi.

Yıkılma tehlikesi sebebiyle boşaltılan Adıyaman'daki eğitim fakültesi binası, hiçbir tamirata uğramadan yeniden faaliyete geçti. 

Çürük binada bu sene sağlık meslek yüksek okulu öğrencileri eğitim görecek. Güçlendirilmesi gereken binaya talebeleri dolduran Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz ise depremde fakültenin ayakta kalacağından emin: "Yıkılırsa görevimden istifa ederim."

Zaman gazetesi'nin haberine göre, 2000 yılında inşa edilen 4 katlı yapı, Anadolu İmam hatip lisesi olarak kullanılması amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışlandı. O dönemde İHL'ye talep azalınca, üniversiteye tahsis edildi. Eğitim fakültesine dönüştürülen binada öğrenciler yaklaşık 5 yıl eğitim gördü. Bu sırada Fırat Üniversitesi'nden gelen uzmanlar, binanın depreme dayanıklı olmadığını belirledi. Bunun üzerine okul geçen yıl boşaltıldı. Ancak 'yıkılma tehlikesi var' denilen bina, bu sene sağlık meslek yüksekokuluna verildi.

'Yıkılma tehlikesi var' denilen eğitim fakültesi binası bu öğretim yılı için Sağlık Meslek Yüksek Okulu'na (SMYO) tahsis edildi. Kent merkezinden uzak olduğu için öğrencilerin şikayetçi olduğu SMYO'nun, güçlendirme çalışması yapılmayan ve yıllardır boş duran söz konusu fakülte binasında öğrenim görmesi kararlaştırıldı. SMYO'nun tabelası üniversite kampüsü içinde bina olmadığı gerekçesi ile depreme dayanıklı olmayan binaya asıldı. Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencileri bu yıl eğitimlerini yeni binalarında görecek.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, okulun 'kullanılabilir, ama güçlendirilmeli' raporu olduğunu söyledi. Herhangi bir depremde binanın yıkılması halinde istifa edeceğini kaydeden Gündüz, ödenek olmaması sebebiyle binaya bir güçlendirme çalışması yapmadan girdiklerini doğruladı. SMYO'nun eski binasının şehir merkezine uzak olduğunu dile getiren Prof. Dr. Gündüz, "Geçen sene okul müdürüne, okulun kampüs alanına getirileceği sözünü vermiştim. Bundan dolayı eski eğitim fakültesi binasını SMYO'ya verdik. Binanın güçlendirilmesi ile ilgili olarak Fırat Üniversitesi'nden bir heyet getirdik. Bu konularla ilgilenen bir profesörün başkanlığında yürütülen çalışmalar neticesinde binanın depreme dayanıklı olmadığı, ama güçlendirilmesi halinde kullanılabileceği tespitinde bulunduk. Bu bina depreme karşı dayanıklı bir bina değil. Güçlendirilmesi gerekir." dedi.

SMYO öğrencilerinin mevcut şartlar altında eğitim görmek zorunda olduğunu kaydeden Üniversite Rektörü, şunları kaydetti: "Binanın güçlendirme işleminin yapılması için Sanko Holding Başkanı Sani Konukoğlu'na talepte bulunacağız. Güçlendirme için tahmini olarak 200 bin YTL'ye ihtiyaç var. Bu durumdan Konukoğlu'nun haberi yok, kısa zamanda kendisine ulaşıp yardım talebinde bulunacağız. Buraya bir an önce taşınmamız gerektiğinden dolayı kendilerini haberdar edemedik." SMYO öğrencilerinin tamamının bayan olduğunu ifade eden Gündüz, "Bayan öğrencilerimizin kampüs alanına gelmeleri gerektiği için işi aceleye getirerek bu sene bu şekilde eğitim görmelerine karar verdik. Zaten aldığımız raporda 'kullanılabilir ama güçlendirilmesi gerekiyor' diye bir ibare var. Zaten iki katı rektörlüğe bağlı daire başkanlığına ait olarak kullanılacak. Diğer katları eğitim amacıyla tahsis edilecek." diye konuştu.

Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat da okulun 2000 yılında Sanko Holding tarafından Anadolu imam hatip lisesi olarak yapıldığını söyleyerek, "28 Şubat'a denk gelmesi, öğrenci yetersizliği ve o dönemde eğitim fakültesinin kurulması kararının çıkması, okulun devredilmesine neden oldu." değerlendirmesinde bulundu. Sanko yetkilileri ise konu ile ilgili açıklama yapmadı. 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title