Haberler

Cumruriyet'e Görkemli Kutlama

Cumhuriyet'in 84. Kuruluş Yıldönümü İçin İstanbul'da Yapılan Gösteriler, Sidney'deki Yılbaşı Kutlamalarını Aratmadı. Boğaziçi Köprüsü ile Kız Kulesi Arasında Yapılan Işık, Ses, Lazer ve Havai Fişek Gösterileri İzleyenleri Büyüledi.

Cumhuriyet'in 84. kuruluş yıldönümü için İstanbul'da yapılan gösteriler, Sidney'deki yılbaşı kutlamalarını aratmadı. Boğaziçi Köprüsü ile Kız Kulesi arasında yapılan ışık, ses, lazer ve havai fişek gösterileri izleyenleri büyüledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Dolmabahçe Sarayı'nda görkemli bir törenle kutladı. Verilen resepsiyona İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Hava Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün, sanatçılar, belediye başkanları ve işadamlarının da aralarında bulunduğu

çok sayıda davetli katıldı. Davetliler, Has Bahçe'de verilen kokteylde birbirleriyle sohbet etme imkanı buldu.

BOĞAZ'DA RENK CÜMBÜŞÜ

İstanbul Valisi Muammer Güler ve eşi Nevval Güler'in verdiği resepsiyon, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği lazer ve havai fişek gösterisi ile sona erdi. Yaklaşık 15 dakika süren lazer ve havai fişek gösterisi, İstanbul semalarında renk cümbüşüne dönüştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş, tek yumruk, tek bayrak ve tek millet olarak dünyaya haykırdıklarını söyleyerek, "Bizim birlik ve bütünlüğümüzü kimse bozamaz" dedi.

İstanbul Boğazı, Boğaziçi Köprüsü ve Kız Kulesi'ndeki ışık gösterileri ile görsel şölene dönüşen kutlamaları çok sayıda vatandaş izledi. İstanbullular, Boğaz'da yapılan ışık ve lazer gösterilerinin yanı sıra 250 tekneyle yapılan fener alayını da izleme fırsatı buldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın Dolmabahçe'den verdiği startla, Boğaz Köprüsü ile Kız Kulesi arasında 16 ayrı noktadan 15 dakikalık müzikli havai fişek gösterisi yapıldı. Boğaz üzerinde yaklaşık 250 metre yükselen havai

fişeklerin kareografisi ünlü besteci Tuluyhan Uğurlu'nun Cumhuriyet Bayramı için hazırladığı özel bestesine göre uyarlandı. Gösterilerde fişek, kuyruklu yıldız, renk şelalesi, çoklu atış ve şamandıradan oluşan toplam 48 bini aşan atış yapıldı.

Gösteriler; Ortaköy, Beşiktaş, Dolmabahçe, Kabataş ve Üsküdar sahillerinden izlendi.

(CİN-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title