Haberler

Cumhuriyetimiz 83 Yaşında... -Bursa Valisi Canpolat: -"tarihimizde Bizim Utanacağımız, Hesabını Veremeyeceğimiz Hiçbir Günümüz Yoktur" -"dünyanın Birçok Yerinde Yaptıkları Katliamın Ellerine Bulaşan Kanı Henüz Kurumamış Ülkelerin Türk Milletini Soykırı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 83. kuruluş yıldönümü, Bursa'da da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Heykel'deki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından Bursa Valisi Nihat Canpolat'ın tarihi valilik binasında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalara, Atatürk Caddesi'nde devam edildi.

Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Orkestrası Korosu ve Gençlik Korosu'nun verdiği konserin ardından Vali Canpolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt, tören aracıyla halkı selamladı.

Vali Canpolat, törende yaptığı konuşmada, insanlık onuruna en çok yaraşan idare sistemi olan cumhuriyetin, Türk milletinin geçmişten geleceğe uzanan tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktasını teşkil ettiğini söyledi.

Cumhuriyetin, Türk milletinin önünde yepyeni ufuklar açan dönüşüm hareketinin başlangıcı olduğunu ifade eden Canpolat, şöyle konuştu:

''Türk milleti olarak dünya coğrafyasının çok büyük bir kesimine hükmettiğimiz zamanlarda dahil ve özellikle de cumhuriyet döneminde, kısaca tarihimizde bizim utanacağımız, hesabını veremeyeceğimiz hiçbir günümüz yoktur. Gittiğimiz her yere insana saygının, hoşgörünün, din ve inanç özgürlüğünün en güzel örneklerini götürdük. Haçlı zihniyetiyle bize saldırıldığında, saldıranlarla aynı dine mensup vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için hiç tereddüt etmeden canımızı verdik. Buna karşın 21. yüzyıl da dahil sömürgeci, emperyalist amaçlarından vazgeçmemiş, dünyanın başta Afrika kıtası olmak üzere birçok yerinde yaptıkları katliamın ellerine bulaşan kanı henüz kurumamış ülkelerin Türk milletini soykırımla suçlamaları çok anlamlıdır.''

Canpolat, savaşarak Türk milletini yenemeyenlerin, dönem dönem etnik ve mezhep farklılıklarını öne çıkararak, Türkiye'yi bölmeye çalıştıklarını belirtti.

-''İRTİCAİ VE BÖLÜCÜ FAALİYETLERE DESTEK VERDİLER''-

Türk milletinin bütün arşivlerinin açık olduğunu kaydeden Canpolat, şöyle devam etti:

''Dönem dönem Cumhuriyet düşmanlığı körüklenerek, irticai ve bölücü faaliyetlere destek verdiler. Bugün de bu isteklerini, bazı taleplerimize karşılık tekrar önümüze getirmektedirler. Bütün arşivlerimiz açık. Bizi suçlayanlar da cesaret edebilir arşivlerini açabilirlerse tarihçiler olayları en açık şekliyle tespit edebileceklerdir. Yedi düvele karşı kazanılmış bir zaferin komutanı ve onu baştacı etmiş olan yüce Türk milletinin soykırım gibi bir amacının olamayacağı apaçık ortadadır.''

Onurlu bir insan olarak yaşamak için Türk milletinin cumhuriyeti yaşatmak zorunda olduğunu ifade eden Canpolat, ''Laik, demokratik cumhuriyet hepimizindir. Ona sahip çıkmak hepimizin görevidir. Cumhuriyete olan sevgi ve bağlılığımızı sonuna kadar yaşatacağımıza olan inancımı bir kez daha tekrarlıyor ve Türk milletinin cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü ebediyete kadar kalbinde yaşatacağına inanıyorum'' diye konuştu.

Atatürk Caddesi'ndeki tören, öğrencilerin gösterilerinin ardından, resmi geçitle sona erdi. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle gece de kentte ''Cumhuriyet Yürüyüşü'' ve fener alayları düzenlenecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title