Haberler

Ordu'da Cumhuriyet Yürüyüşü Düzenlendi

Güncelleme:

Ordu'da belediye, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Yürüyüşü düzenledi.

Ordu'da belediye tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla "Cumhuriyet Yürüyüşü" düzenledi.

Ordu Belediyesi öncülüğünde düzenlenen yürüyüş için Düz Mahalle Sırrıpaşa Caddesi üzerinde binlerce kişi toplandı. Meşaleler yakan kalabalık, 150 metre uzunluğunda Türk Bayrağı açtıktan sonra yürüyüşe geçti.

Atatürk resimlerinin de açıldığı yürüyüş sırasında 10. Yıl Marşı'nı da okuyan grup daha sonra kent merkezinden geçip, Şarkiye Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı önüne geldi. Burada saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. yılını kutlayarak şunları kaydetti:

"Bugün bizler Cumhuriyetin doksanıncı yılını kutlarken burada olmayanlar belki merak ediyorlar. Nedir bu cumhuriyet, neden kutlanır diye? Burada bu insanlar, işlerinden ayrı, evlerinden ayrı, keyiflerinden ayrı kalıp neden toplanıp Cumhuriyeti kutlarlar? Cumhuriyet, bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında Sırrı Paşa Caddesi'nden yola çıkıp halkın seçtiği bir lider olan Süleyman Felek'in caddesine geçebilmektir. İsmet Paşa Caddesi'nden bağımsızlık şarkılarıyla Atatürk Bulvarı'na ulaşabilmektir. Cumhuriyet, kendi sokaklarında kendi bayrağını özgürce sallayabilmektir. Cumhuriyet, aydınlanma meşalesini taşıyarak insanlara yolunu gösterebilmektir. Cumhuriyet, Ordu halkı için Rusumat 4 efsanesini yaratacak kadar sevmektir, memleketini ve dalındaki fındık için bir kentte, onbinlerce insanın miting yapabilme özgürlüğüdür."

Konuşmanın ardından alandaki kalabalık tarafından dilek fenerleri yakılarak gökyüzüne bırakıldı.

2- konuşma

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim Ordu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title