Haberler

Cumhuriyet Üniversitesi'nde Mezuniyet Töreni

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde (Cü) 2007-2008 Eğitim Yılı Sonunda Düzenlenen Mezuniyet Töreni Renkli Görüntülere Sahne Oldu.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) 2007-2008 eğitim yılı sonunda düzenlenen mezuniyet töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Üniversitenin futbol sahasında yapılan tören, CÜ'ye bağlı fakülte ve MYO'ların öğrencilerinin alana gelmesi ile başladı. Açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Mehmet Bakır, üniversitenin yeni mezunları olan öğrencilerin, aldıkları bilgi ve öğrenme becerini bundan sonraki hayatlarında başarıyla yaşama geçireceklerine yürekten inandığını söyledi. Bakır, "Ülkemizin içerisinde bulunduğu zor ve sıkıntılı günleri ancak aydın kişiliğiniz ve yetenekli ellerinizle aşılacaktır. Tek ve biricik gücümüz, umudumuz sizlersiniz" dedi.

Sivas Vali Vekili Zafer Ataman ise mezun olan öğrencilerin, ülkenin geleceğinde görev alacaklarını belirterek, hepsine sivil hayatta başarılar diledi. Yapılan konuşmaların ardından Zafer Ataman, doktoralarını tamamlayan öğretim görevlilerine belgelerini verdi.

İlk olarak Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nde lisans eğitimini birincilikle tamamlayan öğrencilerinden Mehtap Bolat ile ön lisans birincisi olan Gürün MYO Tekstil Programcılığı öğrencisi Büşra Yardımcı'nın diploma ve mezuniyet belgeleri verildi.

Diğer öğrencilerin de diploma ve mezuniyet belgelerinin verilmesinin ardından, mezuniyet andını okuyan öğrenciler adına, lisans ve ön lisans birincisi öğrenciler mezuniyet kütüğüne isim plakalarını çaktıktan sonra diğer öğrencilerle birlikte mezuniyetlerini kep atarak kutladılar.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan lisans birincisi Mehtap Bolat, okula gelirken başarılı olacağını düşünmediğini söyledi. Bolat, "Ancak öğretmenlerim ve ailemin desteğiyle birinci oldum. Benden sonra mezun olacak arkadaşların da başarılı olmaları için öğretmenlerini iyi dinlemelerini tavsiye ediyorum" dedi.

(İG-MSA-Y) 20.06.2008 18:04 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title