Haberler

Cumhuriyet Ruhu Yıldırım'da Şahlandı

Yıldırım Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, binlerce Yıldırımlının katıldığı kutlamalarla Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. kuruluş yıldönümü ilçede coşkuyla yaşandı.

Yıldırım Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, binlerce Yıldırımlının katıldığı kutlamalarla Türkiye Cumhuriyeti'nin 94. kuruluş yıldönümü ilçede coşkuyla yaşandı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 94. kuruluş yıldönümü, Yıldırım'da bir kez daha hafızalardan uzun süre unutulmayacak etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar binlerce Yıldırımlının katılımıyla Gökdere Meydan'ından başlayıp Bayrak Alanı'nda biten Cumhuriyet Yürüyüşü ile başladı. Güzergahın ay yıldızlı bayraklarla donatıldığı yürüyüşe; Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ve eşi Şükran Edebali, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ömer Aykan, muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşları üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşe ellerinde bayrakları ve meşaleleri ile katılan 7'den 70'e toplumun tüm kesimlerinden binlerce kişi renkli görüntüler oluştururken, ilçe sakinleri de korteje balkonlarından alkışlarıyla destek verdi.

"Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz"

Cumhuriyet'ine sahip çıkmak için binlerce Yıldırımlıyla birlikte yürüyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Türkiye'nin en büyük kazanımı olan Cumhuriyet'in 94. yılı kutlamalarının ayrı bir anlam ifade ettiğini söyleyerek, "Bundan 93 yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşların öncülüğünde aziz milletimiz, ülkemiz üzerinde yapılan işgal planlarına dur demek için canını dişine taktı. Bu sene 94'üncüsünü kutladığımız bayramımız bizlere gösterdi ki ilk günkü ruhla milli birlik içinde kardeşçe ve birlikte yaşayarak Cumhuriyet'imizi sonsuza kadar yaşatacağız" dedi. Cumhuriyetin en büyük neferlerinin gençler olduğunu vurgulayan Başkan Edebali, "Bizim ülke olarak en büyük şansımız genç nüfus potansiyelimizin fazla olması. Gelceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz bizim en büyük güvencemiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi bizler de gençlerimizi önemsiyoruz ve onlara yatırımlar yapıyoruz" diye konuştu.

"Gelecek gençlerimizin ellerinde yükselecek"

Yıldırım'da her alanda büyük bir dönüşüm gerçekleştirme hedefiyle devam ettikleri çalışmalarında en büyük yatırımları gençlerin üzerine yaptıklarını aktaran Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Türkiye'nin en büyük spor kompleksini Yıldırım'a inşa ediyoruz. Spor yatırımlarımızla gençlerimizin spor alanlarında başarılı ve tam donanımlı olmalarını istiyoruz. Yıldırım'a kazandıracağımız kültür merkezlerimizle, gençlik merkezlerimizle ve sportif yatırımlarımızla ileride ülke yönetiminde söz sahibi olacak gençlerimizi yetiştireceğiz. Bu vesile ile başta gençlerimiz olmak üzere tüm Türkiye'nin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle bir kez daha kutluyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Yıldırım'da unutulmaz görsel şölen

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın ise Cumhuriyet'in ülke olarak en büyük kazanımlarından biri olduğunu söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nin zorluklar içinde kurulduğunu hatırlatan Kaymakam Mehmet Aydın, "Başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Bu güzel ülkeyi her türlü içte ve dışta saldırılara karşı korumak boynumuzun borcudur. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun" dedi. Konuşmaların ardından görsel bir şölene dönüşen cumhuriyet ruhunun anlatıldığı video mapping gösterisi alanı dolduran binlerce Yıldırımlı tarafından ilgiyle takip edildi. Kutlamalarda ayrıca bin metrekarelik Türk Bayrağı gökyüzüne yükseltildi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Hakkı Edebali Mehmet Aydın Ak Parti Gökdere Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title