Haberler

Cumhuriyet'in 95. Yılı Kutlamalarına İzmir'de Görkemli Final

Cumhuriyet’in kuruluşunun 95. yıl kutlamaları İzmir’de görkemli finalle son bulurken, sevilen grup MFÖ de Gündoğdu Meydanı’nı dolduran on binlerce İzmirli’ye konser verdi.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 95. yıl kutlamaları İzmir'de görkemli finalle son bulurken, sevilen grup MFÖ de Gündoğdu Meydanı'nı dolduran on binlerce İzmirli'ye konser verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin bir haftaya yaydığı etkinliklerle kutlanan Cumhuriyet Bayramı, 29 Ekim akşamı görkemli bir finale sahne oldu. Gece geç saatlere kadar süren Cumhuriyet Bayramı kutlamaları fener alayı yürüyüşüyle başladı.

350 metrelik dev Türk bayrağını taşıdılar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve toplumun her kesiminden binlerce İzmirli, kol kola girerek marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüdü. İzmirliler, 350 metrelik Türk Bayrağını Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na taşıdı. Geceye görkemli havai fişek ve ışık gösterileri de damga vurdu. Denizde yapılan Flyboard gösterisi de büyük alkış aldı. Birinci Kordon, Türk bayrakları ile kırmızıya boyandı. Öte yandan havadan, karadan ve denizden onlarca polis güvenlik önlemleri aldı.

Gündoğdu Meydanı'nda kurulan sahnede İzmirlilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Ulu Önderimizin bize verdiği emanete sahip çıkacağız. Bugün buradaysak bağımsız yaşayabiliyorsak biz hepsini Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Bunu hiçbir zaman unutmadan ulu önderimizin neferi olarak savunmak zorundayız. Çünkü emperyalist güçler ülkemizi ekonomi ve siyasi olarak zapt etmek istiyorlar. Atatürk inkılapları için hürriyet için kadın hakları için hepinizi mücadeleye çağırıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. Beni 15 yıl belediye başkanı yaptınız, bundan dolayı da size sevgilerimi sunuyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Gündoğdu İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title