Haberler

Cumhuriyet bayramında ziyarete açılan fırkateyne yoğun ilgi

Güncelleme:

Cumhuriyet'in ilanının 96'ncı yılı kutlamaları kapsamında ziyarete açılan T.C.G. Salihreis Fırkateyni yoğun ilgi gördü.

Cumhuriyet'in ilanının 96'ncı yılı kutlamaları kapsamında ziyarete açılan T.C.G. Salihreis Fırkateyni yoğun ilgi gördü. Dolmabahçe Sarayı açıklarında demirleyen fırkateyni görmek isteyen vatandaşlar, metrelerce kuyruk oluşturdu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları nedeniyle Sahil Güvenlik ve Marmara Boğazlar Bölge Komutanlığı'na bağlı fırkateynler vatandaşların ziyaretine açıldı. Dolmabahçe Sarayı açıklarında demirleyen T.G.C. Salihreis Fırkateynini ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, Beşiktaş iskele meydanında metrelerce kuyruk oluşturdu. Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'nın iskelesinden 50'şer kişilik gruplar halinde tekneyle fırkateyne götürülen vatandaşlar, gemide görevli personelce bilgilendirildi. Ziyaretçiler görevliler eşliğinde gemiyi gezme fırsatı buldu.

Fırkateyni görmek için ailesiyle kuyrukta bekleyen Ayşe Binici, 29 Ekim'i bu etkinlikle değerlendirmek istediğini belirterek Savaş gemisi görmeye geldik, fırkateyn varmış. Bu yılki 29 Ekim'i çok dolu yaşadığımızı düşünüyoruz. Kızım da, Cumhuriyetçi, Atatürkçü ve milliyetçi olarak yetişiyor. Çok mutluyuz... diye konuştu.

Kuyrukta yaklaşık 2 saattir beklediğini ifade eden Mehmet Ceyhan ise, Askeri gemiyi merak ediyoruz, o yüzden geldik. Girip giremeyeceğimiz belli değil. O yüzden bekliyoruz dedi.

Hüseyin Çolakoğlu, askerliğini hücumbotta yaptığı için fırkateyni merakla gezdiğini söyledi. Teknolojinin kendi dönemine göre çok gelişmiş olduğunu belirten Çolakoğlu şunları söyledi

Donanmamızla gurur duyuyorum. Çok etkili bir gemi, görevlerinde başarılar diliyorum. Gemi hakikaten çok etkili, vurucu gücü de çok güzel. Cumhuriyetimiz bütün milletimize kutlu olsun. Cenab-ı Hak, bu milletin, bu ecdadın burnunu yere sürttürmesin.

Nazlıcan Sıdar, Deniz Harp Okulunda okumak istediği için fırkateyni gezmenin kendisi için özel bir anlamı olduğunu ifade ederek Bir subay adayı olarak düşünüyorum kendimi. Çok mutlu oldum. Böyle görmem gayet güzeldi. Deniz hakkında da milletimizi bilgilendirdiler aynı zamanda. İlerleyen zamanlarda kendi milli gemilerimizi ve uçaklarımızı yapabileceğimizi söylediler. Umutlandık açıkçası. Cumhuriyet gibi bir nimete sahip olduğumuz için şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Bu milletten Atatürk gibi bir insan çıktığı için mutluyum şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dolmabahçe Sarayı Cumhuriyet 29 Ekim Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu? Azem ne demek? Azem anlamı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title