Haberler

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

Cumhuriyet'in kuruluşunun 92'nci yıl dönümünde, Kanada'da Ontario eyalet parlamentosunda tören düzenlendi ve göndere Türk bayrağı çekildi.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 92'nci yıl dönümünde, Kanada'da Ontario eyalet parlamentosunda tören düzenlendi ve göndere Türk bayrağı çekildi.

Kanada'nın en büyük eyaleti olan Ontario'da Toronto kent merkezinde parlamento önünde düzenlenen törene, Türkiye'nin Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen, Ontario Parlamentosu Başkanı Dave Levac, siyasi parti temsilcileri, Türk toplumu üyeleri ve diğer davetliler katıldı.

Törende konuşan Türkiye'nin Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen, Kanada ile Türkiye'nin iki müttefik olarak birçok organizasyonda dünyada yaşanan zorluklara karşı omuz omuza çalıştığını söyledi. Şen, "Kanadalı alay, 100 yıl önce Çanakkale'de Osmanlı Ordusu'na karşı savaştı. Ancak, biz Anzaklar ile yaptığımız gibi, Kanada halkıyla da bu savaştan dostluk yarattık" diye konuştu.

Ontario Parlamentosu Başkanı Dave Levac'ın konuşmasına "Merhaba" diyerek başlaması katılımcılardan büyük alkış aldı. "Hayatımda ilk kez bir tek kelime için bu kadar çok alkış aldım" yorumunu yapan Levac, Kanada'nın her yıl 270 bin civarında yeni göçmen aldığını, bunun 150 bin kadarının Ontario'ya yerleştiğini söyledi ve "Siz de bu güzellik bahçesine, beraberinizde getirdiğiniz değerlerinizle güzellikler kattınız. Siz olmadan biz bir hiçiz" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından eyalet parlamentosu gönderine Türkiye'nin Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen tarafından Türk bayrağı çekildi. Bayrak töreninin ardından iki ülke milli marşları okundu.

Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen, akşam da Toronto Üniversitesi'nde bir resepsiyon verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Ontario Kanada Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title