Haberler

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla çeşitli kutlama etkinlikleri düzenlendi.

Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla çeşitli kutlama etkinlikleri düzenlendi.

Erzurum Valiliği tarafından, Palandöken Dağı'ndaki bir otelde verilen resepsiyona, Vali Ahmet Altıparmak, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, kamu kurum müdürleri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Kutlamalar kapsamında valilik tarafından 83 yaşındaki Ahmet Fikret Evyap'a  "Cumhuriyet Onur Ödülü" verildi.  Evyap, sağlık durumu nedeniyle resepsiyona katılamadı, ödülü vekaleten yeğeni Ömer Evyap'a verildi.

Ödülü takdim eden Vali Altıparmak, bugünün herkes için çok özel ve Türk milleti için anlamlı bir gün olduğunu söyledi.

Cumhuriyetin 92. yılını kutladıklarını ifade eden Altıparmak, "Cumhuriyetimize sahip çıkarken, onun değerlerine de sahip çıkmak zorundayız. O ilde değer olarak ön planda çıkmış kentin ayrıcalıklı konumundaki isimlere Cumhuriyet Onur ödülü vererek kendi değerlerimizi tanıtmış ve ortaya çıkararak onları onurlandırmalıyız" dedi.

Evyap'ın Erzurum için bir çok hizmetlerinin olduğunu dile getiren Altıparmak, 2015 yılı Cumhuriyet Önur Ödülünü de Sayın Ahmet Fikret amcamıza vermeyi, arkadaşlarımızla oy birliğiyle kabul etmiş olduk. Erzurum'un değerlerine bir onur ödülünü vermek gelenek olarak yetişsin istiyorum" diye konuştu.

Altıparmak, şöyle devam etti:

"Bu gibi ödülleri her Cumhuriyet bayramında vererek, bir kadirşinaslık örneği olarak özellikle gençleri bu işe teşvik etmemiz lazım. Bu manada görev yaptığım diğer kentlerde benzer şekilde ödüller vermiştik. Erzurum'da İlk ödülü ömrünü Erzurum'lu vatandaşların eğitimine adamış olan Kızılay Başkanı'na vermiştik, şimdi Ahmet Fikret Evyap'a, yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı kendisiyle övünç duyarak Cumhuriyet Onuru'nu takdim ederken onur duyduğumu söylemek istiyorum."

Kutlamalar pasta kesilmesi ardından sona erdi.

Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla çeşitli kutlama etkinlikleri düzenlendi.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Altıparmak Ağrı Kars Yerel Haberler

title