Haberler

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Resepsiyondan genel görüntüler- Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in konuşması Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Resepsiyondan genel görüntüler- Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in konuşması Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla resepsiyon verdi.Vali Şahin ve 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Ekmekçizade Ahmetpaşa Kervansarayı'nda davetlileri karşıladı.Kültür ve Turizm Bakanlığı Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu konseri öncesi konuşan Şahin, cumhuriyetin kazanımlarının kolay olmadığını söyledi.Cumhuriyetin bir mücadelenin sonucunda ilan edildiğini belirten Şahin, "Bu mücadele, bu kazanım sadece Türkiye Cumhuriyeti için değil, mazlum ve mağdur ülkelerinde kazanımları için bu örnek bir davranıştır. Bu güzel gün sadece Edirne'de değil, diğer kentlerde de görkemli bir şekilde kutlandı. Ancak Edirne bugün Cumhuriyet Bayramı için çok farklı bir gün yaşadı. Hepinizi gönülden selamlıyorum. Nice Cumhuriyet Bayramlarının binlerce yıl sonra da yine görkemli bir şekilde kutlanmasını diliyorum" diye konuştu. Vali Şahin, daha sonra Tuğgeneral Arı ve eşleri ile kutlama pastasını kesti. Resepsiyonda, Plevne Marşı'na katılımcılar ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak coşkuyla eşlik etti.Resepsiyona, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Edirne İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, Edirne Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, kurum müdürleri ile Yunanistan'nın Edirne Konsolosu Evi Charitidou ve Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Lubomir Popov da katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Dursun Ali Şahin 29 Ekim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title