Haberler

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

Cumhuriyet'in kuruluşunun 92'nci yıl dönümü dolayısıyla, Bozüyük, Söğüt, Gölpazarı, Osmaneli ve Pazaryeri ilçelerinde törenler yapıldı.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 92'nci yıl dönümü dolayısıyla, Bozüyük, Söğüt, Gölpazarı, Osmaneli ve Pazaryeri ilçelerinde törenler yapıldı.

Bozüyük'teki kutlamalar, Kaymakam Köksal Şakalar, Kumral Abdal Anadolu Lisesi Salonu'nda Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç ve Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ile birlikte vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı. Törenlere, Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Bozdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Kaymakam Şakalar, burada yaptığı konuşmada, cumhuriyetin basit bir ifade ile halkın kendi kendisini yönetmesi olduğunu belirterek, kendine yönetme görevi verilenlere ayrıcalık verilemeyeceğini, gücün sahibinin millet olduğunu söyledi.

"Bir cumhuriyetin kurulabilmesi için öncelikle vatana ve devlete sahip olmanız gerekir" diyen Şakalar, şöyle konuştu:

"Bizim kültürümüzde vatan eve benzetilir. Nasıl ki insanların, evsiz hayatını sürdürmesi zorsa vatansız da bir milletin yaşaması zordur. Ayrıca vatan anaya da benzetilir. Ana evlatları için ne kadar önemli ve vazgeçilmez ise vatanda bir millet için o denli önemli ve vazgeçilmezdir. Ananın evladını büyütmesi, himaye etmesi gibi vatanda milleti barındırır, öyle himaye eder. Günümüz de tarih boyunca mazlumun ve hakkın yanında olan bu ülkenin huzurunu bozmak isteyen hainler var. Birçok badire atlatmış bu milleti yıldırmak üç beş zavallının haddine değildir. Eti tırnaktan, kardeşi kardeşten ayırmaya kimsenin gücü yetmez. Herkesin aklını başına toplaması gerekir. Vatanımızın değerini, vatansızlığı yaşayanların durumuna bakarak anlamalıyız."

Kutlamalar, Onuncu Yıl Marşı'nın ve şiirlerin okunması, Cumhuriyet'in kuruluşunu simgeleyen dans gösterisinin sunulması, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece giren öğrencilerin eserlerinin okunması ve halk oyunu gösterisiyle sona erdi.

Söğüt

Söğüt ilçesindeki törenlere, Kaymakam Berkan Sönmezay, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Aşkın Şaşmaz, Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, daire amirleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Sönmezay, Hükümet Konağı önündeki törende, yaptığı konuşmada,

köklü, büyük ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, laik, demokratik ve çağdaş yapısıyla pek çok ülke için örnek durumda olduğunu belirterek, "Bu örnek olma ve büyüklüğüne yakışır şekilde birlik ve dirliğimizi her zaman korumalıyız. Tarihimizde olduğu gibi farklılıklarımızı zenginlik olarak görmeli, bu ülkede kardeş kavgası çıkarmayı planlayanların oyunlarına gelmemeli, geleceğimizi milli birlik ve beraberlik anlayışı ile aydınlatmalıyız" dedi.

Kutlamalar, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve resmigeçitle sona erdi.

Gölpazarı

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenlere Kaymakam Vekili Muhammet Salih Koç, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mehmet Dinç, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı, Cumhuriyet Savcısı Yavuz Otur, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri,sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Koç, Kaymakamlıkta kutlamaları kabul etti. Cumhuriyet Meydanı'nda, Koç, Dinç ve Kazıcı, vatandaşların bayramını kutladı. Koç, yaptığı konuşmada, Türk milleti tarihin hiçbir döneminde esarete boyun eğmediğini, bir çok büyük imparatorluklar kurarak dünya milletlerine devlet teşkilatlanmasının nasıl olacağını gösterdiğini, adil ve hoşgörülü idaresiyle de tarihin her döneminde önemli bir rol üstlendiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"600 yıllık maziye sahip Osmanlı devletinin 1. Dünya Savaşını kaybetmesi, Türk milletinin tarih sahnesinden silindiği şeklinde anlaşılmış ve yıkılan imparatorluğun toprakları paylaşılmaya başlamıştır. 29 Ekim 1923'te yani 92 yıl önce bugün toplanan TBMM devletin yönetim şeklini Cumhuriyet olarak belirlemiş ve böylece devletimizin adı Türkiye Cumhuriyeti olmuştur. Aynı gün yapılan seçimde Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı olmuştur. "

Şiirlerin okunmasının ardından Güner Orbay Anadolu Teknik ve Mesleki Lisesi halk oyunları gösterisi sunuldu. Kutlamalar, kompozisyon, şiir ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ve resmi geçitle sona erdi.

Osmaneli

Osmaneli ilçesinde Kaymakam Edip Çakıcı, İlçe Stadı'nda Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Merdan Akbulut, Belediye Başkanı Münür Şahin'in halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başladı.

Kaymakam Çakıcı, yaptığı konuşmada, bugünün esaret zinciri vurulmaya çalışılan bir milletin yeniden dirilişinin, tarih boyunca dünyaya hükmetmiş Türk milletinin, sonsuza kadar yaşatma azmi ile kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 92. yıldönümü olduğunu söyleyerek, şu ifadelere yer verdi:

"Cumhuriyet rejimi, insani değerlere önem veren, halkın kendi kendini yönettiği, hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik bir yönetim şeklidir. Cumhuriyet rejimi ile her alanda büyük inkılaplar gerçekleştirilmiş, Türk halkı çağdaşlaşma yolunda önemli mesafeler kat etmiştir. Türk milletinin tabiatına en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyet rejimi sayesinde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, geçen 92 yıl içinde büyük atılımlar gerçekleştirerek uygar dünyanın güçlü devletleri arasında yerini almıştır. Atatürk ilke ve devrimlerinin korunması, cumhuriyetin tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılması hepimizin ortak sorumluluğudur."

Kutlamalar, halk oyunları ekibinin gösterisi, düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve resmi geçitle sona erdi.

Pazaryeri

Pazaryeri ilçesindeki törenler, Kaymakam İbrahim Özdel'in makamda tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Hükümet Konağı önünde yapılan törenlere, Özdel, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş İlhan Canseven, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Emniyet Amiri Hüseyin Deniz, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler ve öğrenciler ile vatandaş katıldı.

Özdel, yaptığı konuşmada, yıllar önce sabrını, azmini, gücünü gösterdiğini bu sefer de birliğini, dirliğini, Cumhuriyeti kuranlara hislerini belirtmek için toplanıldığını ifade ederek, "Bugün şehitlerimizi, gazilerimizi o acılı günlerin ardından, o sefalet ve viraneliğin içinden ilelebet payidar kalacak devletimizi kuranları şükranla anıyoruz. Bu gün bu meydanlarda memleket toprağına cumhuriyet mührünü vuruyoruz, bu meydanlarda meydan okuyoruz, çünkü bu meydana uzun ve meşakkatli yollardan geldik, bizlere biçilen kefenleri yırtarak geldik, cumhuriyetimizin yüzüncü yılına 8 yıl kala yine bu meydanlardayız. Gazi paşa ve arkadaşlarının attığı temellerin, koyduğu ilkelerin, gösterdiği hedeflerin isabeti bugüne kadar defalarca teyit edilmiştir" dedi.

Kutlamalar, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, halk oyunları gösterisi ve tören geçişiyle son buldu.

Kaynak: AA / Yerel

Gölpazarı Pazaryeri Osmaneli Söğüt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title