Haberler

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

Elazığ, Şırnak, Batman, Bingöl, Mardin ve Siirt'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Elazığ, Şırnak, Batman, Bingöl, Mardin ve Siirt'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu'nun makamında tebrikleri kabul etmesinden sonra Elazığ Belediyesi önü Malatya Caddesi'nde tören düzenlendi. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Vali Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, tören aracından vatandaşları selamladı.

Zorluoğlu, burada yaptığı konuşmada, bugün atalarının ve başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere son devletlerini kuranların manevi huzurunda devletin en büyük gününü kutlamak için toplandıklarını belirterek, Cumhuriyetin 92. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Bu süreçte ülkeyi her alanda geliştirmek, kalkındırmak ve büyütmek için yoğun bir mücadele verdiklerini anlatan Zorluoğlu, gelinen noktada ekonomisiyle göz kamaştıran, demokrasisi her geçen gün ileri standartlara ulaşan, milli birlik ve kardeşliğini her türlü engellemelere rağmen en güçlü şekilde muhafaza eden bir cumhuriyete sahip olunduğunu dile getirdi.

Son günlerde ülkenin istikrarına, büyümesine, gelişmesine ve kalkınmasına engel olmaya çalışan, milletin huzurunu ve güvenini bozma gayreti içerisinde olan terör hadiselerinde artış olduğuna işaret eden Zorluoğlu, şöyle devam etti:

"İster PKK, ister DAEŞ, ister DHKP-C olsun, ister sağdan ister soldan gelsin, terörün her türlüsünü buradan biz kere daha lanetliyorum. Vatandaşlarımızın desteğiyle devletimizin bu hain yapıları çökerteceğini, şehirlerimizde, köylerimizde milletimizi tehdit eden tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadelenin süreceğini bir kere daha ifade ediyorum. Biz milletimizde halen çok sağlam şekilde varlığını sürdüren dayanışma ve kardeşlik ruhuyla geleceğimizi inşa etmeyi sürdüreceğiz. İnşallah 8 yıl sonra Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümünü çok daha büyük kazanımlarla, çok daha büyük bir coşku ve heyecanla idrak edeceğiz."

Elazığ Belediyesi mehteran takımı ve folklor ekibinin gösteriler yaptığı tören, geçit töreniyle sona erdi.

-Şırnak

Şırnak'ta, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonunda düzenlenen törene, Vali Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, askerler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Su ve Tümgeneral Baysar'ın öğrenci ve vatandaşların bayramını kutlaması ile başlayan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu.

Vali Su, buradaki konuşmasında, Cumhuriyetimin 92. yıl dönümünün coşku ve heyecanla kutlandığını belirterek, "Tarihten günümüze her zaman insanlığın yüce değerlerinin yanında olmuş ve 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' düşünce ve inancıyla yoğrulmuş yüce milletimiz Atatürk önderliğinde 29 Ekim 1923'te ilanı ettiği Cumhuriyet ile umudun, inancın, kardeşliğin birlik ve beraberliğin temellerini yeniden oluşturmuştur" dedi.

Birlik beraberliğin önemine dikkati çeken Su, "Yüce milletimiz içeriden ve dışarıdan, ülkemizi ve milletimizi bölüp parçalamak, huzurunu ve güvenliğini yok etmek isteyenlere karşı geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da gerekli cevabı verecektir" ifadesini kullandı.

Çeşitli gösterilerin yapıldığı tören, yapılan şiir, kompozisyon, resim ve spor yarışmalarında dereceye girenlere madalya ve ödüllerinin verilmesiyle tamamlandı.

-Batman

Batman'daki kutlamalar ise Valilik önünde gerçekleştirildi. Vali Azmi Çelik, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını ve dönemin TBMM'sini bir kez daha hayırla yad dettiklerini bildirdi.

Gelinen noktada Türkiye'nin dünyanın 17'inci, Avrupa'nın 6'ıncı büyük ekonomisine sahip olarak bu alanda iddia sahibi bir ülke olduğunu vurgulayan Çelik, "92 yıl önce başlatılan reformlar, bugün çok daha ileri ve modern seviyelere ulaştırılmış, 92 yıl öncenin ulaşılamaz hayalleri bugün tek tek gerçeğe dönüşmeye başlamıştır. Tüm bu başarılar, elbette güçlü olmamızı istemeyen birilerinin dikkatini fazlasıyla çekmektedir. Bunun içindir bizlere düşen görev, birlik ve beraberliğimiz üzerinde toplum mühendisliği yapmak isteyenlerin bu arzusunu kursaklarında bırakmaktır" dedi.

Çelik, 92 yıl boyunca olduğu gibi, bugün de yarın da karşılarına provokasyonlar, tahrikler çıkacağına işaret ederek, "Biz bu imtihanları da başarıyla geçeceğiz. Kardeşliğimize kasteden, birliğimizi tehdit eden her girişim, milletimizin sarsılmaz iradesi karşısında mutlaka eriyecektir" diye konuştu.

"Özlemini çektikleri Türkiye ve cazibe merkezi Batman için olmazsa olmaz şartın bölgede sabote edilmek istenen huzur ve barış ortamının kalıcı hale gelmesi olduğunu" vurgulayan Çelik,  şunları kaydetti:

"Ülkemiz genelindeki ve bölgemizdeki sorunların çözümü konusunda atılan adımları yok saymak ahlaki ve vicdani açıdan kabul edilemez. Silahla, kavgayla, hak aramanın bu topluma maddi ve manevi maliyeti çok yüksek olmuştur. Halkımızın kazanımlarından geri dönülmesine asla izin vermeyeceğiz.O halde, tüm yaşamımızı korku ve endişe içinde geçirmek istemediğimizi yüksek sesle haykıralım."

Çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler ve gazilerin katılımı ile yağmur altında yapılan kutlamalar, resmi geçit ile sona erdi.

-Bingöl

Bingöl'de de havanın yağışlı olması nedeniyle kutlamalar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Salonunda yapıldı. Törene, Vali Yavuz Selim Köşger'in yanı sıra 49. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Yunus Kotaman, Belediye Başkan Vekili Halim Sügü, Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ile öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Köşger, Cumhuriyetin 92. yılının ülkenin her tarafında olduğu gibi Bingöl'de de büyük coşku, kıvanç, gurur ve sevinçle kutlandığını söyledi.

Dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran ve dünya milletleri arasında şanı, şerefi ve ihtişamı ile yer edinen Türk milletinin Anadolu coğrafyasını ebedi vatan yaptığını belirten Köşger, "Bugün ülkemizde barış, huzur, refah ve esenlik içinde yaşayabiliyorsak, bu Cumhuriyetin ve onu kuranların attığı sağlam temellerin sayesindedir" dedi.

Öğrencilerin şiirler okuduğu tören, şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve halk oyunları gösterisiyle tamamlandı.

-Mardin

Mardin'de Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törene, Vali Ömer Faruk Koçak, Garnizon Komutanı Tuğgenerel Salih Kırhan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Pekcan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa İmrak ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Koçak, buradaki konuşmasında, Cumhuriyetin ilanının ülke için dönüm noktası oluşturduğunu söyleyerek, Cumhuriyetin Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin bir göstergesi olduğunu belirtti. Koçak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyet Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Arnavut'u, Arab'ı, Gürcü'sü, Sünni'si, Alevi'si ile ulusumuzun unsurlarının katkı sağladığı müşterek bir ürün, ortak bir mirastır. Türkiye Cumhuriyetinin her zaman iç ve dış düşmanları olmuştur, olacaktır. Dün olduğu gibi bugün de kendine karşı oynana her türlü oyunu sahiplerinin suratlarına çarpacak olan bu millet, gelecek yıllara mührünü vurma azim ve kararlılığındadır."

Tören, il genelindeki atletizm yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve halk oyunları gösterileriyle son buldu.

Cumhuriyet Bayramı Midyat ilçesinde de coşkuyla kutlandı. Hükümet Konağı karşısındaki Atatürk Anıtı önündeki törene, Kaymakam Oğuzhan Bingöl, İlçe Garnizon Komutanı Kurmay Albay Tevfik Kurnaz, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Bozkurt ilçedeki yöneticiler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törene, ilçedeki Suriyeli Geçici Eğitim Merkezi Medreset-ü Zehra, Midyat Konaklama Tesisi Eğitim Merkezi Suriye Okulu ve Konaklama Tesisi Eğitim Merkezi Irak Okulu'nun öğretmen ve öğrencileri de katıldı.

Öğrencilerin şiirler okuduğu törende, şiir, kompozisyon, resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Törende daha sonra resmi geçit yapıldı.

-Siirt

Cumhuriyet Bayramı, Siirt'te de coşkuyla kutlandı. Valilik önündeki tören, Vali Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Şimşek ve Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Çığır'ın vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Tutulmaz, buradaki konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin milletin ortak eseri olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin millet için olduğu kadar, dünyanın mazlum ve mağdurları için de bir umut ışığı olduğunu dile getirdi.

Cumhuriyetin kardeşlik üzerine inşa edildiğini söyleyen Ttutulmaz, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimiz halkı bütün renkleriyle kucaklar. Farklılıklar bizim kültürel zenginliklerimizdir. Bu ülkede yaşayan herkes hürdür, birinci sınıf vatandaştır. Temel hak ve özgürlükler, Cumhuriyet rejiminin sağladığı hukuk sistemi içerisinde özgürce kullanılmaktadır. Cumhuriyet, Türkiye'nin çağdaş ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesinin en önemli güvencesidir. Bu sebeple, Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında Cumhuriyetin tüm değerleriyle gelecek kuşaklara aktarılması ve sonsuza kadar yaşatılması ortak sorumluluğumuzdur. Aziz milletimiz bu bilinç doğrultusunda, kendisini çağdaş dünyayla buluşturan Cumhuriyeti korumaya ve yaşatmaya kararlıdır."

Resmi geçit ile sona eren törene, şehit yakınları, vatandaşlar, çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri, öğrenciler ve askeri erkan da katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Oğuzhan Bingöl Batman Siirt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title