Haberler

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

Trabzon, Rize, Giresun, Artvin, Bayburt, Ordu ve Gümüşhane'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Trabzon, Rize, Giresun, Artvin, Bayburt, Ordu ve Gümüşhane'de  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Trabzon Cumhuriyet Meydanı'nda organize edilen törende, Vali Abdil Celil Öz, İl Jandarma Komutanı Albay Okşin Akşit ve Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesiyle devam etti.

Vali Öz, burada yaptığı konuşmada, 92'nci yılında Cumhuriyetin kuruluşunun coşkusunu, onurunu, gururunu hep birlikte yaşadıklarını belirterek, "Tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmemiş, inandığı değerler etrafında hür iradesi ile milli mücadeleyi yürütmüş ve bu büyük mücadelenin arkasından Cumhuriyeti bize armağan etmiş atalarımızın büyük hatırası önünde Cumhuriyetin 92'nci yılını kutluyoruz" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin aradan geçen 92 yılda başta demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim ve altyapı gibi tüm alanlarda önemli mesafeler katettiğini vurgulayan Öz, şöyle devam etti:

"Cumhuriyetimizin değerlerini demokrasiyle taçlandırma başarısı gösteren milletimiz, köklü tarihi, geçmişi, zengin kültürü ve bulunduğu jeopolitik ve stratejik konumu ile bugün bölgenin ve mazlum milletlerin Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Milli Mücadele verdiği dönemde olduğu gibi, tekrar umudu olmaya devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti artık her alanda dev atılımlar gerçekleştirmiş bir dünya devletidir. Ülkeler arası amansız rekabetin yaşandığı yüzyılımızda ülke olarak daha fazla çalışmak, üretmek, bilgiye önem vermek, teknolojimizi geliştirmek ve yarınlara yine umutla bakmak ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak durumundayız."

Konuşmaların ardından, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Öz ve protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Rize

Rize Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Vali Ersin Yazıcı, Garnizon Komutanı Albay Semih Çoşkun, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Yağız, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Vali Yazıcı, Albay Çoşkun ve Belediye Başkanı Kasap, öğrenci ve vatandaşları selamlayarak bayramlarını kutladı. Program, öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini içeren şiirlerin okunmasıyla devam etti.

Vali Yazıcı, törende, bugün milli kurtuluş mücadelesinin başarıya ulaşmasının ardından, milletin yeni bir devlete ve Cumhuriyete kavuşmasının 92. yıl dönümünü kutladıklarını söyledi.

Ülkede son aylarda meydana gelen ve milleti hüzne boğan terör olayları sebebiyle bu seneki bayramları buruk kutladıklarını ifade eden Yazıcı, "Türkiye Cumhuriyeti devleti ne pahasına olursa olsun terörle mücadeleye devam edecektir. Bugüne kadar böyle olmuştur, bundan sonra da aynı kararlılıkla yoluna devam edecektir. Bunu herkesin bilmesi lazım. Devletimizin gücü, milletimizin birlik ve beraberliği sınanmamalı" dedi.

Vali Yazıcı'nın konuşması sırasında bir öğrenci fenalaşarak yere yığıldı. Öğrenci, tören alanındaki 112 Acil Servis ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Tören, resmi geçidin ardından sona erdi.

Giresun

Giresun'da, hava muhalefeti nedeniyle 19 Eylül Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törende, Vali Hasan Karahan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru ve Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu halkın bayramını kutladı.

Vali Karahan, Cumhuriyetin 92. yıl dönümünü büyük bir onur ve mutlulukla kutladıklarını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak ve kollamak yalnız konuşmakla, sadece duygusallıkla olmaz. 'Ben Cumhuriyeti ve bağımsızlığı seviyorum' demek yetmez. Yaşadığımız vatan için içtenlikle çalışmalıyız. Mücadele etmeliyiz. Çocuklarımızı, torunlarımızı kucaklayan, umut dolu projeleri hayata geçirebilmek için çok çaba sarf etmeliyiz" dedi.

Tören sonunda, Giresun Spor Lisesi öğrencilerinin gösterisi izlendi, geçit töreni yapıldı.

Artvin

Hükümet konağı önünde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, Vali Kemal Cirit, Garnizon Komutanı Piyade Albay Uğurcan Gencay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe'nin halkın bayramını kutlamasıyla devam etti.

Vali Cirit, konuşmasında, Cumhuriyet'in 92. yıl dönümünü kutlayarak, "Cumhuriyet Bayramı bir ülkenin başarı hikayesinin adıdır. Bir yenilenme, yeniden dirilişin öyküsüdür. Bir aydınlanma projesidir. Siyasal, toplumsal ve kültürel kalkınma hamlesi, bir bağımsızlık mücadelesinin zirvesidir. Egemenliğin kayıtsız ve şartsız millette olduğunun resmidir" dedi.

Millet olma şuurunun önemini, vatanın kıymetini, bayrağın kutsallığını, kardeşlik anlayışının kıymetini unutmadıklarını ve bundan sonra da unutmayacaklarını vurgulayan Vali Cirit,  bu toprakların şehitlerin canları, gazilerin fedakarlıkları ve milletin kadim gelenekleriyle ayakta tutulduğunu herkese göstermeyi vazife bildiklerini söyledi.

Tören, halk oyunları gösterileri ve resmi geçitle sona erdi.

-Bayburt

Bayburt Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen törende, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Vali Yusuf Odabaş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural ve Belediye Başkanı Mete Memiş, araç üzerinden törene katılan vatandaşlar ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Törende konuşan Vali Odabaş, çok güç şartlar ve imkansızlıklar içerisinde yüz binlerce şehit kanı dökülerek kazanılan İstiklal mücadelesinin kültürel ve ekonomik alanda da kazanılması gerektiğini söyledi.

Odabaş, Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlerin geçmişte olduğu gibi günümüzde de hüsrana uğrayacağını ifade ettiği konuşmasını şöyle tamamladı:

"Birlik ve milli mücadele ruhunu gayesinden saptırmak isteyen, birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada hüsrana uğrayacaklardır. Çünkü bu ruhla kurulan cumhuriyetimizi aziz milletimiz kendisi koruyacak, ona uzanan elleri kıracak ve devam ettirecektir. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak, yarınlarımız bugünden daha mutlu, müreffeh olacaktır."

Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Naci Ağbal, MHP Bayburt Milletvekili Karabey Kadri Karaoğlu, kamu kurum müdürleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ordu

Ordu Lisesi önünde düzenlenen törende, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Albay Garip Gümüş ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu.

Vali Balkanloğlu, Cumhuriyet'in sevinç ve coşkusunun ebediyen devam etmesini dileyerek, "Gücün ve iktidarın halkta olması son derece büyük bir nimettir. Cumhuriyeti bize bahşeden büyüklerimize, başta Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarına, büyük devlet adamlarımıza, ilk parlamentoya çok teşekkür ediyor, minnet duyuyoruz. Nice Cumhuriyet bayramlarını hep birlikte sonsuza kadar kutlamak dileğiyle" ifadesini kullandı.

Tören, Ordu Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterisi ve tören geçişiyle sona erdi.

Gümüşhane

Gümüşhane'de kutlamalar kapsamında Vali Yücel Yavuz makamında tebrikleri kabul etti. Kutlama programı çerçevesinde daha sonra Yenişehir Stadı'nda tören düzenlendi.

Buradaki törene Vali Yavuz, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Garnizon Komutanı Cezayir Danışan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Yavuz'un günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

Tören, gün dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve resmi geçitle tamamlandı.

Kaynak: AA / Yerel

Gümüşhane Bayburt Giresun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title