Haberler

Cumhuriyet 95 Yaşında

Ağrı'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Vali Süleyman Elban'ın tebrikleri kabulü ile başladı.

Ağrı'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Vali Süleyman Elban'ın tebrikleri kabulü ile başladı.

Kültür ve Kongre Merkezinde süren kutlama programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Programda konuşmasını yapan Vali Elban, 95 yıl önce Türkiye'nin kurtuluş mücadelesinin çok zor şartlarda yürüdüğünü hatırlattı.

1919 yılı şartları düşünüldüğünde Anadolu'nun her köşesinde ümitsizlik ve korkunun hakim olduğunu aktaran Elban, "Ama bu mücadeleyi yürüten ekip ve milletimizin ciddi bir bölümü ümidini hiç yitirmemişti. Bugün müreffeh ve dünyanına 17. büyük ekonomisine sahip bir ülkesi olduğumuzu düşündüğümüzde son dönemlerde yaşamış olduğumuz hiç bir sıkıntının 1919-1921'li yıllarda yürütülen mücadelede yaşanılan sıkıntılarla kıyaslayamayacak derecede hafif olduğunu düşünmemiz lazım. Asla ve asla yılgınlığa, bıkkınlığa düşmeden işimiz, gücümüz neyse yaparak mücadeleye devam etmemiz gerekiyor." diye konuştu.

-"Allah kimseyi vatansız yapmasın"

Son dönemde bölgede yaşanan olaylar nedeniyle yaşanan göçlere de değinen Elban, şöyle konuştu:

"Bizim ilimizde ve diğer illerde gördüğümüz, ilimizinden de geçiş yapan insanlar var. Allah kimseyi vatansız yapmasın. Yıllarca okuruz, duyarız. Ama somut olarak son 5-6 yıldan beri görüyoruz. Vatan ne demek, ne kadar kıymetli bir şey. Vatanı olmayanın aslında hiçbir şey olmadığını görüyorsunuz. İnancınızı yaşayamıyor, onurunuzu koruyamıyor, aile bütünlüğünüzü sürdüremiyorsunuz. Yani yaşıyor musunuz? o bile tartışmalı. Demek ki 1919-1922'ye kadar bu mücadeleyi yürüten ecdadımız bu şuuru iliklerine kadar yaşamışlar ve bu mücadeleyi vermişler. Allah onlardan razı olsun."

Ecdadın iliklerine kadar yaşadığı şuuru bugün ülkede yaşayan milletin de iliklerine kadar yaşadığını anlatan Elban, "Birkaç sene önce yaşadığımız o menfur hadisede de milletimiz vatanıyla ilgili hassasiyetinin olduğunu 15 Temmuz'da gösterdi. Bu konuda da ümit varız ve asla ümitsizliğe de düşmeyeceğiz. O anlamda da kendimizi bahtiyar hissediyoruz." dedi.

Elban, batılı medeniyetlerin bile 1970'li yıllardan sonra tam olarak geçebildiği cumhuriyet yönetimine Türkiye'nin 95 yıl önce geçtiğini de hatırlatarak, demokrasiyi içerisine sindiren milletin 15 Temmuz gecesi terör örgütü FETÖ'ye karşı tankların altına yatarak, silahların üzerine yürüyerek demokrasiyi yaşatma isteğini gösterdiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından program öğrencilerin hazırladıkları şiir, tiyatro, oratoryo gösterileri ve çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Programa, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Metin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cemil Lütfi Özkul, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Faruk Kaya, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Elban Cumhuriyet Ağrı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title