Haberler

Cumhuriyet 93 Yaşında

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla törenler yapıldıBaşkent Lefkoşa'da ilk tören Atatürk Anıtı'nda düzenlendi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla törenler yapıldı

Başkent Lefkoşa'da ilk tören Atatürk Anıtı'nda düzenlendi. Törene, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, bakanlar, milletvekilleri, siyasi partilerin başkan ve temsilcileri, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Tören, çelenklerin anıta konulmasıyla başladı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ile bayraklar göndere çekildi.

Ardından anıt özel defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Akıncı, deftere şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, 93. yılına ulaşmış bulunan Türkiye Cumhuriyeti, senin Türk ulusuna armağan ettiğin en büyük eserin olma özelliğini sürdürüyor. Türkiye Cumhuriyeti; demokratik, laik, çoğulcu bir hukuk devleti olarak gelişip güçlendikçe, o topraklarda yaşam sürenler de daha mutlu ve huzurlu bir geleceğe uzanabileceklerdir. Bu vasıfları ile Türkiye Cumhuriyeti, Kıbrıs Türk halkı için de en büyük güvencelerden biri anlamındadır. Bu inançla seni saygıyla anıyoruz. Ruhun şad olsun."

Daha sonra anıt özel defterini Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay imzalayarak, şunları kaydetti:

"Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Aziz Türk halkına en değerli mirasınız olan Türkiye Cumhuriyeti'nin 93. kuruluş yıldönümünde manevi huzurunuzdayız. Türkiye ile gönül ve kader birliği yapmış olan Kıbrıs Türk halkı, Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünü milli bayramlardan biri olarak kabul etmiş, böylece bu anlamlı gün iki ülke halkları arasındaki manevi bağı güçlendirerek yavru vatanda da aynı coşku ve kıvançla kutlanan bir bayram şölenine dönüşmüştür.

Önderliğinizde verdiğimiz onurlu ve çetin mücadeleler sonucunda kazanılan Cumhuriyetimiz sayesinde dünyaya örnek toplumsal ve siyasal dönüşümlerle çağdaş uluslar arasındaki yerimizi alırken demokrasimizi günden güne geliştirmekte, bu uğurda birlik, beraberlik ve bütünlüğümüze yönelik içeriden ve dışarıdan her türlü tehdit ve saldırıya karşı mücadele azim ve direncimizi korumaktayız. Miras bıraktığınız ilkeler bu yolda en önemli meşalemiz, gerçekleştirdiğiniz inkılaplar medeniyet yolundaki başarılarımıza ilham olmaya devam etmektedir."

KKTC'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Girne, İskele, Gazimağusa ve Güzelyurt'ta düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 29 Ekim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title