Haberler

Cumhurbaşkanlığına Komisyonda Tasarruf Çağrısı

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, "Binaların Cumhurbaşkanlığının Şanına Yaraşır Olması Gerekir. Yeni Cumhurbaşkanının Göreve Başlaması Nedeniyle Belli Tefrişatlar Normal Ama 2009 ve 2010 Bütçelerinde de Yüksek Ödenekler İstenerek Tefrişatların Sürmesi Düşündürüyor, Tasarruf Gerekir" Dedi.

- MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, "Binaların Cumhurbaşkanlığının şanına yaraşır olması gerekir. Yeni Cumhurbaşkanının göreve başlaması nedeniyle belli tefrişatlar normal ama 2009 ve 2010 bütçelerinde de yüksek ödenekler istenerek tefrişatların sürmesi düşündürüyor, tasarruf gerekir" dedi.

- CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin, "Kimse Köşk'ü babasının malikanesi zannetmesin. Kimse orayı kendi ailesinin zevkine göre döşemeye kalkmasın" dedi

- CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Cumhurbaşkanlığı bütçesindeki artış oranının, genel olarak bütçedeki artışın üzerinde olduğunu ve yatırım harcamalarının yanı sıra personel harcamalarında da büyük artış gözlendiğini söyledi

ANKARA (ANKA ) – Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda Cumhurbaşkanlığının 2008 bütçesinde bir önceki yıla göre yüzde 63 artış olması eleştirilere neden oldu. CHP ve MHP milletvekilleri konuşmalarında, sadece bu yıl değil, önümüzdeki yıllarda da Cumhurbaşkanlığı bütçesinde yüksek oranlarda artış öngörüldüğüne dikkat çekerek, Cumhurbaşkanlığı tasarrufa çağırıldı.

CHP Muğla Milletvekili Gürol Engin, "Kimse Köşk'ü babasının malikanesi zannetmesin. Kimse orayı kendi ailesinin sevkine göre döşemeye kalkmasın" dedi.

- "CUMHURBAŞKANLIĞI TASARRUF YAPMALI" -

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, "Binaların Cumhurbaşkanlığının şanına yaraşır olması gerekir. Yeni Cumhurbaşkanı göreve başladığı için belli tefrişatlar normal ama 2009 ve 2010 bütçelerinde de yüksek ödenekler istenerek tefrişatların sürmesi düşündürüyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı bütçesindeki en önemli kalemlerin mal ve hizmet kalemleri olduğunu kaydeden Günal, bu kalemlerin 2008 bütçesinde 11.9 milyon YTL, 2009 bütçesinde 12.9 milyon YTL ve 2010 bütçesinde de 13 milyon YTL olmasının öngörüldüğünü belirtti.

Günal, "Her sene bu kadar yenileme mi yapılacak? Bu sene tamam ama sonraki yılların gözden geçirilmesi gerekir. Şişiriliyor mu diye eleştirilir bu rakamlar. Harcama kalemlerine dikkat edilip biraz tasarruf edilmesini konuşacağız" dedi.

- "ESKİ CUMHURBAŞKANLARI KÖTÜLENDİ" -

DSP İzmir Milletvekili Harun Öztürk, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen'in, bütçeyi savunmasının, önceki Cumhurbaşkanlarının makamlarının gereklerine uygun davranmadıkları anlamına geldiğini belirterek, "Suçluların telaşı içindesiniz. En iyi savunma saldırıdır anlayışı ile konuştunuz" dedi. AKP milletvekilleri ise Öztürk'ün sözlerine tepki göstererek, "Sana göre öyle. Öyle bir şey söylemedi" diyerek itiraz ettiler.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, "Cumhurbaşkanlığı kampusündeki noksanlıklar adeta eski Cumhurbaşkanlarını kötüler bir üslupla yapıldı" dedi.

AKP Antalya Milletvekili Sadık Badak ise Cumhurbaşkanlığı bütçesini savunarak, "Resepsiyon salonlarında havalandırmanın yetersiz olduğunu gördüm. Evler bile 7-8 yılda bir yenileniyor" dedi.

- "KAÇ PERSONEL ALINDI?-

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Cumhurbaşkanlığı bütçesindeki artış oranının, genel olarak bütçedeki artışın üzerinde olduğunu ve yatırım harcamalarının yanı sıra personel harcamalarında da büyük artış gözlendiğini söyledi.

Öztrak, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer dönemindeki harcamalara bakıldığında, 2000 yılında 13.6 milyon YTL, 2001 yılında 13.5 milyon YTL, 2002'deki kriz döneminde, gene bütçede yüzde 100 artış olduğu dönemde Cumhurbaşkanlığı bütçesindeki artışın yüzde 39 olduğunu ve 18.8 milyon YTL ödenek verildiğini bildirdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title