Haberler

Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin Almanya Yankıları

Almanya'nın Başkenti Berlin'de Yaşayan Türk Vatandaşları, Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı Seçiminin İlk Tur Oylamasını Büyük Bir İlgi ve Dikkatle Takip Etti.

Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşayan Türk vatandaşları, Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk tur oylamasını büyük bir ilgi ve dikkatle takip etti.

Berlin'de yaşayan Türk vatandaşları, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün adaylığına farklı bakış açıları ile yaklaşıyor. Berlinli işadamı Turgut Yıldırım, "Abdullah Gül'ün seçilmesinin bir sakıncası olmadığını düşünüyorum. Demokrasinin şartları gereği bu böyledir. Zaten seçimle başa gelmişler. Gül de dış politikada saygın bir yere sahip. Bence Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olmasında bir sakınca yok" dedi. Gül'ün en iyi adaylardan birisi olduğunu söyleyen Nevşehir Lokali sahibi

Eyüp Kurt ise, "Sayın Gül'ün eşinin başı açık olsaydı, muhalefet başka bir neden bulacaktı. Deniz Baykal bence siyaseti bıraksın" dedi. Fabrika işçisi Murat Arslan da Deniz Baykal'ı sert bir dille eleştirdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini büyük bir titizlikle izlediklerini belirten Arslan, Almanya'da olmalarının, cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilgilerinin az olması anlamına gelmediğini kaydetti. Arslan, "Rahmetli Adnan Menderes zamanında da böyle taraflı davranıldı. Biz Gül'ü destekliyoruz ve onun

cumhurbaşkanı seçilmesini isteriz" açıklamasında bulundu.

Araba lastiği satan Özkan Karalan ise, Gül'ün köşke çıkacak nitelikleri taşımadığını savundu. Karalan, "Biz Türk vatandaşı olarak köşke çıkacak olanın daha modern birisi olmasını dileriz" dedi. Birken Ocakbaşı sahibi Erdoğan Birken de, Gül'ün cumhurbaşkanı olmasını istemediğini söyledi. Birken, "Çağdaş cumhuriyete uygun birisinin seçilmesi gerekir" açıklamasında bulundu.

(SE-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title