Haberler

Cumhurbaşkanlığı Seçimi

TBMM Genel Kurulu'nda Yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçiminin İlk Tur Oylamasına Katılan Tek CHP'li Olan Hakkari Milletvekili Esat Canan, Milletvekili Olarak Anayasal Görevini Yaptığını Söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk tur oylamasına katılan tek CHP'li olan Hakkari Milletvekili Esat Canan, milletvekili olarak Anayasal görevini yaptığını söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda oylama sonrası gazetecilerin sorularını cevaplandıran Esat Canan, cumhurbaşkanlığı seçiminin milletvekillerinin hür iradesiyle yapılan seçimler olduğunu belirterek, "Dolayısıyla bir milletvekili olarak Anayasal görevimi yaptım" dedi.

Partisine ters düştüğünü zannetmediğini dile getiren Canan, demokratik hakkını kullandığını ifade etti. Canan, partiden herhangi bir telkin gelmediğini ve istifa etmeyi de düşünmediği kaydetti. Oylamada kime oy verdiğinin sorulması üzerine Canan, "Biliyorsunuz oylamanın gizliliği Anayasa'nın emrindedir. İçeriye girdim, oyumu kullandım. Demokratik hakkımdır" diye konuştu.

(SC-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title