Haberler

İsmail Demir, 'Vizyoner Genç KÖK Programı'nı tanıttı

Güncelleme:

İsmail Demir, 'Vizyoner Genç KÖK Programı'nı tanıttıCUMHURBAŞKANLIĞI Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Vizyoner Genç KÖK Programı'nın, Türkiye'nin küresel güç olma vizyonuna önemli katkı sağlayacağını söyledi.

İsmail Demir, 'Vizyoner Genç KÖK Programı'nı tanıttı

CUMHURBAŞKANLIĞI Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Vizyoner Genç KÖK Programı'nın, Türkiye'nin küresel güç olma vizyonuna önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Savunma Sanayi Başkanlığı bünyesinde 2019 yılında başlatılan 'Vizyoner Genç Programı' kapsamında hayata geçirilen 'KÖK' projesinin tanıtımı yapıldı. Savunma sanayi alanında öncü firmalar ASELSAN, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Roketsan, Havelsan ve STM'nin katkılarıyla oluşturulan proje, usta çırak rehberliği, eğitim, vizyon ve destek programlarını kapsıyor. Projeye, lisanslarının 1'inci yılını başarıyla tamamlayarak, 2'nci yılına başlayan başvuru kaydı alınan 983 üniversite öğrencisinden 45'i kabul edildi.

'BİZLERDEN DAHA İYİSİNİ YAPACAKSINIZ'

'Vizyoner Genç KÖK Programı' tanıtım toplantısında konuşan İsmail Demir, gayretin her şeyin başı olduğunu belirterek "Biz bir nesiliz ve belli şeylerin sonuna geldik. Bir şeyler yapmaya çalıştık ama sizler mutlaka bizlerden daha iyisini yapacaksınız. Son yıllarda görülen hareketlilik bunun bir işareti. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'Teknofest gençliği' diyoruz. Teknofest aslında bir potansiyelin ne olduğuyla ilgili bir gösterge oluşturdu. İnşallah bu potansiyelin müthiş bir enerji ile ortaya çıktığını dinamik sistemleri harekete geçirdiğinde göstereceğiz" dedi.

'TÜRKİYE ÜRETEN VE BAŞARAN GENÇLİK İSTİYOR'

İsmail Demir, Türkiye'nin çalışan ve üreten bir gençlik istediğini söyleyerek, şöyle konuştu:

"Türkiye kısır çekişmelerle, polemiklerle, kavga ve çatışmayla vakit kaybeden değil çalışan, üreten ve başaran bir gençlik istiyor. Bu çaba olduğu müddetçe o polemikler, çatışmalar hepsi minimal kalacak. O polemikleri, çatışmaları körüklemek isteyenlerin gündeminin yerine bizim inşallah 'başarı' gündemimiz gelecek. Bu programa savunma sanayi ile başladık. Aslında bu bir bilim, sanayi, teknoloji seferberliği. Savunma sanayi son yıllarda olan ilgi ve popülerliğiyle burada bir model teşkil etmek üzere ön aldı. Ama bu çabanın keskinlikle sanayimizin diğer sektörleri ile yürümesi ve Türkiye çağında benzeri araçlarla yürütülen birçok programın beraberce yürütülmeye çalışılması gerekiyor. Herkesin kendi bulunduğu ortamda en iyisini yürütmeye çalışması gerekiyor. Herkes kendi bulunduğu ortamda en iyisini yapma idealiyle bazı programlar başlatabilir. Ama bunlar birbirinden ayrık ve habersiz yürüyor ise gereken sinerjiyi oluşturamayız. Bunun için KÖK programı da başlangıç itibarıyla bir modeli, kavramı ortaya koyacak ve bir pilot program olacak. ve bu diğer programları tetikleyecek. KÖK Programı, Türkiye'nin küresel güç olma vizyonuna önemli katkı sağlayacak."

Başkan Demir'in konuşmasının ardından programa kabul edilen 45 öğrenciye 3 yıl boyunca eğitim alacakları ustaları tarafından armaları törenle takıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Nursima ÖZONUR- Fatih POYRAZ/ ANKARA,


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title