Haberler

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Muhtarlar Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu milletin şanlı bir tarihi, şanlı bir geçmişi var. Şimdi biz bu şanlı geçmişe yeniden döndük. Şimdi bunu yeniden inşa ve ihya ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu milletin şanlı bir tarihi, şanlı bir geçmişi var. Şimdi biz bu şanlı geçmişe yeniden döndük. Şimdi bunu yeniden inşa ve ihya ediyoruz. Her şeyimizle eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, gıda-tarımda her şeyde bunu yapacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde muhtarlarla bir araya geldi.

Erdoğan, konuşmasında, yeni sistemde hükümetin Meclis'te kurulmayacağını, doğrudan millet tarafından sandıkta kurulacağını söyledi. Milletin yetkiyi cumhurbaşkanına vereceğini ve cumhurbaşkanının da parlamento dışından kabineyi kuracağını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İsterse oradan da kurar, kurar ama parlamentodan aldığı bir kişinin milletvekilliği düşer. Ne yapacak? Dışarıdan alacak. Rahmetli (Turgut) Özal öyle derdi, 'Parlamento içinden kabine olduğu zaman parlamentodaki kendi arkadaşlarıyla bile kabinedeki bakanların çoğu zaman kavgalı olduğuna şahit oldum' derdi. Şimdi biz onlar olmasın istiyoruz ve dışarıdan kabineyi oluşturacak. Yani milletvekilliği sıfatı olmayacak, isterse olur o ayrı konu, dışarıdan alacak. Dışarıdan kurduğu bu kabineyle de ülkesine hizmeti sürdürecek."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Siz o bakana gidebilir misiniz?" dediğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Niye gidemesin? Bakanın görevi ne? Bu ülkeye hizmet. Cumhurbaşkanının görevi ne? O bakanlar kurulunu çalıştırmak. İşte şimdi bu süreç içerisindeki Tayyip Erdoğan, 4,5 yıl İstanbul gibi bir şehrin belediye başkanlığını yaptı. Halkına, şehrine hizmet nedir, bunu bilen bir insandır. Ondan sonra 12 yıl başbakanlık yaptı. Türkiye'ye hizmet nedir, bu topraklara, bu millete hizmet nedir onu da gayet iyi bilirim. 2,5 yıldır da cumhurbaşkanlığı yapıyoruz. Burada da yine bu şekliyle gerek hükümetle münasebetler gerek hizmet nasıl yürütülür elhamdülillah bunu da icra ettik. Ziya Paşa diyor ya 'Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri.' Mesele bu."

Türkiye'nin çok daha ileri gitmesi gerektiğini, artık "bu elbisenin dar geldiğini" ifade eden Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal'in ifade ettiği gibi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne Türkiye'yi çıkarmamız lazım, olay bu." dedi.

Bunun lafla değil icraatla olduğunu dile getiren Erdoğan, icraatta kendilerinden öncekileri geride bıraktıklarını ancak bunu bile yeterli görmediklerini söyledi.

"Batı bize hayran olmaya başladı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda Batı bize hayran olmaya başladı. 'Neyinize hayran oldu?' Kardeşim, şu İstanbul boğazının üzerine dizdik ya 3. köprüyü de getirdik oraya yerleştirdik ya Yavuz Sultan Selim Köprüsü. Ama 4 gidiş, 4 geliş, ortasından da hızlı tren. Bunların eşi benzeri pek yok." ifadelerini kullandı.

Denizin altından MARMARAY'ı yaptıklarını ve 3 yılda 200 milyon kişinin buradan geçtiğini anlatan Erdoğan, "Bizim dedemiz Fatih, karadan Haliç'e indirdi kadırgaları, dedemiz Fatih bunu yaptı, biz de torunları olarak denizin altından yapalım dedik, denizin altından yaptık." diye konuştu.

Bir adım daha atarak, Avrasya tünelini yaptıklarını belirten Erdoğan, otomobillerin de denizin altından geçtiğini söyledi.

Erdoğan, Osmangazi Köprüsü'yle de İstanbul-İzmir'i 3 saat 15 dakikaya indirdiklerini anlatarak,18 Mart'ta Çanakkale Köprüsü'nün temelini attıklarını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İki kule arası 2 bin 23 metre olan köprünün dünyada bir numara olduğunu bildirdi. Bu köprü ile Avrupa ve Asya'yı farklı bir yerden farklı bir şekilde birbirine bağladıklarını dile getiren Erdoğan, "Niye? Bu millet çok ezildi, çok ezdiler. Artık buna son. Bu milletin şanlı bir tarihi, şanlı bir geçmişi var. Şimdi biz bu şanlı geçmişe yeniden döndük. Şimdi bunu yeniden inşa ve ihya ediyoruz. Her şeyimizle, eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, gıda-tarımda her şeyde. Bunu yapacağız." diye konuştu.

"Bunu da karıştırıyor galiba"

Yeni sistemde 5 yılda bir yapılacak seçimlerde milletin önüne iki sandığın geleceğini, birisinin cumhurbaşkanlığı, diğerinin milletvekili sandığı olacağını belirten Erdoğan, "Şimdi bunu da karıştırıyor galiba o." dedi.

Yerel seçimlerde de belediyeler, muhtarların seçiminin yapılacağını dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ama tabii 5 yılda bir yapıldığı zaman ülkeye istikrar gelecek. Yani devlet, beş yıl sonrasını görecek. Beş yıl sonra bu ülkede seçim var. Yatırımcı beş yıl sonrasını görecek, yurt dışı, yurt içi... Yurt dışına gittiğimiz zaman yaptığımız görüşmelerde bize ne derler biliyor musunuz? Seçim var mı? Bakalım, seçimin zamanı var. Ne zaman? İlan edilen zamanda. Bakın bize gelene kadar bu ülkede düşünebiliyor musunuz 16 ayda bir hükümet kurulmuş bizden önce. Tabii bunların içinde 25 gün süren hükümetler de olmuş o ayrı. Ben ortalamasını alıyorum, ortalaması 16 ayda bir ve 48 hükümet kurulmuş çok partili hayatta. Avrupa'da şurda burada böyle bir örneği yok. Ama bunlar maalesef boyacı küpü gibi hükümeti o küpün içerisine sokup sokup çıkarmışlar. Böyle bir şey olur mu? Böyle bir ülkede istikrar olur mu? Ama biz şimdi geldik ve geldiğimizden bu yana tarih ne zamansa o tarihlerde seçim yaptık. İstikrar bu, güven bu. İstikrarın olduğu ülkede işte siz ekonomiyi de 3'e katlarsınız. 3 bin 500 dolardan aldık kişi başına milli geliri, 11 bin dolara çıkardık. Böyle bir şey yoktu ama şimdi var."

Göreve geldiklerinde IMF'ye olan borcun 23 milyar 500 milyon dolar olduğunu aktaran Erdoğan, 2013 yılında IMF'yle olan bu ilişkiyi bitirdiklerini, bütün borcu ödediklerini ve işin sıfırlandığını hatırlattı.

Erdoğan, "Kim borçlandı? Bizden öncekiler borçlandılar. Biz ise ödedik. Bunların içinde her partinin taksiratı var. CHP'sinin de var, Adalet Partisi'nin de var, şunun da bunun da var. Hepsinin var. İşte her şeyi biliyorsunuz, bu ülkeyi 70 sente muhtaç edenler, bu işin günahkarlarıdır. Şimdi Merkez Bankamızın rezervi göreve geldik 27,5 milyar dolardı. Ama hamdolsun şimdi son bu kurlar, şu anda 110 milyar dolar da döviz rezervimiz. Bakın buralardayız. Bizler kararlıyız, bu istikrarla bunları yakaladık." ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Beştepe Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title