Haberler

Bakan Yanık, "Türkiye Drone Festivali"nin halk oylamasına katıldı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca düzenlenen, dünyaca ünlü 12 profesyonel FPV dron pilotunun Türkiye'nin güzelliklerini görüntüledikleri "Türkiye Drone Festivali"nin halk oylamasına katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca düzenlenen, dünyaca ünlü 12 profesyonel FPV dron pilotunun Türkiye'nin güzelliklerini görüntüledikleri "Türkiye Drone Festivali"nin halk oylamasına katıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, alanında profesyonel ve dünyaca tanınmış FPV dron pilotlarının, "tarih, inanç, su ve sağlık" kategorilerinde Türkiye'nin 12 şehrinde yaptığı dron çekimlerini inceledi.

Yanık, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, " Türkiye'nin 12 şehrindeki tarihi ve kültürel ögeler ancak bu kadar güzel görüntülenebilirdi. Türkiye Drone Festivali'nde yapılan oylamada benim tercihim Cumhur Büyüktaş'a ait Mardin görüntüleri oldu." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de "Tarih" kategorisinde Burak Altıparmak'ın "Adıyaman", "İnanç" kategorisinde Cumhur Büyüktaş'ın "Mardin", "Su" kategorisinde, Sergı Hernandez Lopez'in "Antalya" ve "Sağlık" kategorisinde Vladimir Metivier'in "Sivas" videolarına oy verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye Drone Festivali"nin halk oylamasına katıldığını belirterek "Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimizin görüntülendiği yarışmanın ulusal ve uluslararası katılımcılarına başarılar diliyorum." ifadesini kullandı.

Altun'un tercihi "Mardin" oldu

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Profesyonel FPV dron pilotlarının çekimleri ile gerçekleşen Türkiye Drone Festivali'nde oylamanın son gününde ben de oyumu kullandım. Birbirinden güzel görüntülerin içinde benim favorim Mardin oldu. Sizin favori şehriniz hangisi?" ifadelerine yer verdi.

Oylamaya TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı ve AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz de katıldı.

Halk oylaması bugün sona eriyor

Türkiye'yi en iyi tanıtan FPV dron performansının ve her kategorinin birincilerinin halk oylamasıyla belirleneceği Türkiye Drone Festivali'nde, oylama süreci bugün sona eriyor.

Festival kapsamında, 12 profesyonel FPV dron pilotunun İstanbul, İzmir, Antalya, Adıyaman, Denizli, Hatay, Mardin, Muğla, Nevşehir, Sivas, Şanlıurfa ve Van'da, Türkiye'nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini değişik açı ve perspektiflerle çektikleri görüntüler vatandaşların beğenisine sunuldu.

İngiltere'den Luke Bannister, ABD'den Ian Rinefort ve Reme Raul Morales, Fransa'dan Colas Feuillie, Antoine Gaetano ve Vladimir Metivier, İsviçre'den Ivan Surikov, İspanya'dan Sergi Hernandez Lopez, Türkiye'den Oğuz Albayrak, Cumhur Büyüktaş, Berkay Efe ve Burak Altıparmak'tan oluşan dron pilotlarının görüntüleri, "turkdronefest.com" adresinden izlenip oylanabiliyor.

Türkiye Uluslararası İletişim Modeli'nin ilk örneklerinden olan ve dünyada ilk defa destinasyon tanıtımının FPV dronlarla gerçekleştiği Türkiye Drone Festivali'nde, turkdronefest.com sitesini şu ana kadar dünya genelinde 3 milyona yakın kişi ziyaret ederken 380 bin kişi oylamaya katıldı.

Uluslararası FPV dron pilotlarının eserlerini Türkiye'nin yanı sıra ABD, İngiltere, Fransa, İspanya, Almanya, Hollanda, İsviçre, Rusya, Ukrayna'dan da uluslararası kullanıcılar oyladı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Mardin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title