Haberler

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" - Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ünal

- "Cumhurbaşkanılığı Hükümet Sistemi" konulu toplantı Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın konuşması KAHRAMANMARAŞ - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Elbistan ilçesindeki Memur Site Konferans Salonu'nda, AK Parti'nin önceki dönem ilçe başkanları...

- "Cumhurbaşkanılığı Hükümet Sistemi" konulu toplantı

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın konuşması KAHRAMANMARAŞ - Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Elbistan ilçesindeki Memur Site Konferans Salonu'nda, Ak Parti'nin önceki dönem ilçe başkanları ve yönetimi ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarların katılımıyla düzenlenen "Cumhurbaşkanılığı Hükümet Sistemi" konulu toplantıya katıldı.

"Tesbihin imamesi Recep Tayyip Erdoğan"

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da kendilerine, "Bu sistemi şimdi niye değiştiriyorsunuz? İstediğiniz her şeyi yapıyorsunuz, sizi engelleyen bir şey mi var?" denildiğini belirterek, "Türkiye'ye 15 yıldan beri AK Parti hükümetleri hizmet, güven ve istikrar sağlıyor ve üretiyorsa bunun sebebi milletimizin gücünü tek merkezde toplaması, AK Parti'de toplaması ve kararlı iradesinde, Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsında tecessüm ettirmesidir. Bunlar neden ısrarla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a saldırıyorlar? Çünkü hamdolsun bu millet tesbih gibi oldu, tek tek ama bir arada. Bu tesbihin imamesi Recep Tayyip Erdoğan. Bunlar diyorlar ki 'imameyi kırarsak tesbihi dağıtırız', ama bu millet bunun farkında." dedi.

Halk oylamasında "Hayır" oyu verecek vatandaşlara hiçbir zaman "terörist" demediklerini söyleyen Ünal, "Ama onlar 'Evet' verecek olanlara 'Cumhuriyete ihanet ediyor.', 'Sistem değişikliği kan dökülmeden gerçekleşmez.', 'Referandumdan yüzde 99 çıksa bile bunu kabul etmeyiz.' diyorlar." ifadesini kullandı.

Bunları söyleyenlerin, daha sonra bir aklın "böyle konuşmayın" demesiyle ağız değiştirdiklerini anlatan Ünal, şunları kaydetti:

"Sadece şunu söylüyoruz; Kandil 24 saat 'Hayır' verilmesi konusunda kendi yayın organları üzerinden bütün dünyaya yayın yapıyor. Kandil'deki elebaşı diyor ki 'Bu MHP ile AK Parti bir araya geldi, bizim kökümüzü kazıyacak bu yüzden 'Hayır' verilmelidir.' Şimdi bundan neden rahatsızsınız? Terörün kökünün kazınmasının neresi kötü? Almanya, Hollanda, Belçika ve FETÖ terör örgütü devlet televizyon kanallarında neden 'Hayır' verilmesi gerektiğini Türkçe videolarla anlatıyor. Cumhurbaşkanımız da diyor ki 'Ey vatandaşım teröristlerin ve Türkiye düşmanlarının neden 'Hayır' verilmesi gerektiğini her gün anlattıklarını görüyorsun ve duyuyorsun. Şimdi sen bunları gördükten sonra 'Hayır' mı vereceksin?' diye soruyor. Bunu sormakta son derece haklı değil mi?"

Ünal, hedefte Recep Tayyip Erdoğan'ın, milletin evlatları ve AK Parti'nin bulunduğunu belirterek, "Çünkü biz 15 yıldan beri bu ülkeyi büyütmekten, bu ülkenin çocuklarına bir gelecek hazırlamaktan başka bir şey yapmadık. Bu hususta asla ve asla şüpheye, kaygıya ve kişisel hesaplara düşmedik. Biz Türkiye'nin geleceği için asla böyle bir şey yapmayacağız." dedi.

Kaynak ve Ünal, daha sonra ilçe merkezindeki "Evet" ofisinin açılışını yaptı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Güncel

Veysi Kaynak Mahir Ünal Elbistan AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title