Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ve Ticaret Bakanı Pekcan, Türkiye Kooperatifler Fuarı'nı gezdi

Güncelleme:

Türkiye Milli Kooperatifler Birliği ve Kent-Koop Genel Başkanı Muammer Niksarlı, Türkiye Kooperatifler Fuarı'nda, Rusya Kooperatifleri Merkez Birliği'nin, Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik), Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ve Türkiye Milli Kooperatifler Birliği ile ticaret iş birliği protokolü imzalamasının bu fuarın en önemli çıktısı olduğunu söyledi.

Niksarlı, ATO Congresium'da düzenlenen Türkiye Kooperatifler Fuarı'na yurt dışından da kooperatiflerin katıldığını bildirdi.

Rusya, Brezilya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Almanya'dan kooperatif birliklerinin fuarda yer aldığını ifade eden Niksarlı, "Rusya Kooperatifleri Merkez Birliği, Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik), Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ve ürkiye Milli Kooperatifler Birliği ile ticaret iş birliği protokolü imzalıyor bu, fuarın en önemli çıktısıdır." diye konuştu.

Son yıllarda izledikleri politikalara değinen Niksarlı, üretip yurt dışına mal satmak için çalıştıklarını ve uluslararası ilişkilerini bu strateji üzerine kurduklarını dile getirdi. Bunun için önce ürünlerin dış pazarlarda kabul ettirilmesi gerektiğini belirten Niksarlı, "Ürünlerimiz için güven sağlayacağız, sürekliliğini kanıtlayacağız. Fiyatımızı ve kalitemizi tercih edilir hale getireceğiz ki ticaret yapalım. Bunlar süreç alıyor. Ben inanıyorum ki devletimizin desteğiyle kooperatiflerimiz bu işleri başaracaklar." dedi.

Niksarlı, gelecek dönemde mevzuata ilişkin sorunların çözüleceğine inandıklarını da vurguladı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Başkanı Abdülkadir Akgün, 2003'ten itibaren taleplerini hükümete ilettiklerini belirterek, ayakları yere basan bütün taleplerinin karşılık bulduğunu söyledi.

Söz konusu yıllarda TESKOMB'un Türkiye'nin en zayıf kooperatiflerinden olduğunu anımsatan Akgün, birliğin bugün en güçlü kooperatifler arasında yer aldığını aktardı.

Akgün, kooperatifçiliğin Türkiye için önemli olduğuna işaret ederek, bu alana önem verilmesini istedi.

Stant ziyaretleri

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, fuardaki stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.

Bursa Koza Tarım Satış Kooperatifleri Birliği standında ipek üretimiyle ilgili bilgi alan Oktay, bu üretimin tüm dünyaya duyurulması gerektiğini söyledi. İpek böceğini eline alarak inceleyen Oktay, üreticilere tebriklerini iletti.

Oktay, bu üretimi gittiği her yerde anlatıp tanıtacağını bildirdi.

Oktay ve Pekcan'a kooperatifçilerin ürettikleri çiçek buketleri takdim edildi.

Brezilya Kooperatifler Birliği (SistemaOCB) yetkilileri, fuara ihracat ve ithalat iş birlikleri yapmak üzere katıldıklarını bildirdi. Türkiye'ye pamuk ve kahve satmak istediklerini ifade eden yetkililer, Türkiye'den de zeytinyağı, Antep fıstığı, kuruyemiş ithal etmek istediklerini kaydetti.

Stant açanlar

Türkiye Milli Kooperatifler Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği, Türkiye Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Merkez Birliği, Türkiye İhracatçılar Meclisi, Hayme Analar Kadın Kooperatifi, Bursa Koza Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, Hatay Üreten Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin de aralarında olduğu Türkiye'nin dört bir yanında kooperatifler fuarda stant açarak ürünlerini tanıttı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title