Haberler

Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Erdoğan'dan Çiftçiler Günü Mesajı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Dünya Çiftçiler Günü mesajında, tarımın rekabet gücü yüksek bir yapıya kavuşturulması, sektörün sorunlarına, ülke ve dünya koşullarının yanı sıra, geçimini tarımdan elde eden kesimin beklentileri doğrultusunda çözüm üretilmesi gerektiğini belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da sektörde üretim ve verimliliğin artması, üretici gelirlerinin istikrara kavuşturulması ve teşviklerin rasyonel kullanılması gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Erdoğan, yayınladıkları mesajlarla Dünya Çiftçiler Günü'nü kutladı. Sezer mesajında tarımın Türkiye'nin gelişmesine, ekonomisine ve toplumsal kalkınmasına yaptığı katkılara dikkat çekti. Sezer, "Ancak, gerçekleştirilen atılımlar, başlatılan modernizasyon çalışmaları sonucu elde edilen ilerlemelere karşın, tarım ve hayvancılığın istenen düzeye yükseltilemediği, sektörün ve geçimini tarımdan sağlayan kitlelerin sorunlarının sürdüğü bilinmektedir" diyerek, sektörün sorunlarına değindi. İç göç, dışalımın artması, işsizlik gibi kimi önemli sıkıntıların da sektördeki diğer sorunlarla birlikte geliştiğini ifade eden Sezer, "Tarım sektörünün içinde bulunduğu sorunlar, ülkemizin üretim potansiyeli gözönüne alındığında, ne yazık ki üzüntüyle karşılanmaktadır" dedi. Tarım nüfusunun yaşam kalitesinin iyileştirilmesinden çiftçilerin eğitilmesine ve işletmelerin güçlendirilmesine kadar birçok konuda atılması gereken adımlar bulunduğunu kaydeden Sezer, şunları belirtti:

"Tarımın yapısal sorunlarının çözülmesinin, her şeyden önce sektörün rekabet gücünün artırılmasına, verimli, kaliteli, uluslararası ölçütlere uygun üretim yapısının oluşturulmasına, araştırma-geliştirme çalışmalarına, bilim ve teknolojiye önem verilmesine, üretim, tüketim, dışalım ve dışsatım planlamalarının yapılmasına, sektördeki altyapı ve işletme eksikliklerinin giderilmesine bağlı olduğu unutulmamalıdırÂ…

Tarımın rekabet gücü yüksek bir yapıya kavuşturulması, sektörün sorunlarına, ülke ve dünya koşullarının yanı sıra, geçimini tarımdan elde eden kesimin beklentileri doğrultusunda çözüm üretilmesi, Türkiye'yi ekonomik yönden daha güçlü kılacak, böylelikle kendilerine gönül borcu duyduğumuz köylülerimize ve çiftçilerimize hakettikleri yaşam olanakları sunulabilecektir."

Başbakan Erdoğan da mesajında, sektörün üretimi ve verimliliğinin arttırılması, üretici gelirlerinin istikrara kavuşturulması ve teşviklerin rasyonel kullanılması gerektiğini kaydetti.

Tarımsal kalkınma çerçevesinde önemli adımlar attıklarını dile getiren Erdoğan, çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü belirtti. Erdoğan, tarım ürünlerinin dünya pazarlarına arzının teşvik edilmesi ve tarım sektörü politikalarının istihdam ve sosyal politikalar içinde ele alınması gerektiğini vurguladı. Böylece Türkiye'nin tarımsal kalkınmada kaydadeğer biçimde yol alacağını ifade eden Erdoğan, şöyle dedi:

"İnanıyorum ki devletimizin yanı sıra sektörün tüm kesimlerinin de destek ve gayretleriyle Türk tarımı günden güne özlediğimiz dinamizmi kazanacak ve güçlenecektir."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title