Haberler

Cumhurbaşkanı Sezer'in Şehitler Günü Mesajı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Ulusal Bütünlüğe Zarar Verecek Söylem ve Eylemlerin Asla Amacına Ulaşamayacağını Belirterek, "Tekil Devlet Yapımıza Saldıranlar, Ortak Tarihsel ve Kültürel Değerlerimizi Vurgulamak Yerine Yapay Ayrılıklar Meydana Getirmeye Çalışanlar Tarihin Tozlu ve Kara Sayfalarında Kaybolacaklardır" Dedi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, ulusal bütünlüğe zarar verecek söylem ve eylemlerin asla amacına ulaşamayacağını belirterek, "Tekil devlet yapımıza saldıranlar, ortak tarihsel ve kültürel değerlerimizi vurgulamak yerine yapay ayrılıklar meydana getirmeye çalışanlar tarihin tozlu ve kara sayfalarında kaybolacaklardır" dedi.

Cumhurbaşkanı Sezer, 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, bağımsız yaşama hakkını onuruyla elde eden Türk milletinin, tarihin her döneminde yurt topraklarına sahip çıktığını, bu uğurda canını vermekten çekinmediğini kaydetti. Türk milletinin, yurt sevgisi, bağımsız ve özgür yaşama tutkusuyla dünya üzerinde saygın bir yer edindiğini, kahramanlıklarıyla tarihe damga vurduğunu ifade eden Sezer, "Güzel yurdumuz, yurt içinde ve dışında, karşı karşıya bulundukları güçlüklere aldırmadan, yurt sevgisiyle görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren tüm şehitlerimizin bizlere mirasıdır. Onlar, ülkemizin bağımsızlığının ve bölünmez bütünlüğünün korunması, yurdumuzda huzur ve güvenliğin sağlanması, ulusal çıkarlarımızın savunulması, Devletimizin temsil edilmesi ve insanlarımızın aydınlatılması için canlarını feda ederek, Ulusumuzun gönlündeki erişilmez yerlerini almışlardır" ifadelerini kullandı.

Türk milletinin şehitlerinin özverilerini hiçbir zaman unutmayacağını vurgulayan Sezer, birlik ve bütünlüğün, yurt sevgisinin, bağımsızlık ve özgürlüğün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimizin her zaman gönüllerde yaşayacağını kaydetti. Ulusal bütünlüğe zarar verecek söylem ve eylemlerin asla amacına ulaşamayacağını belirten Sezer, şunları kaydetti:

"Tekil devlet yapımıza saldıranlar, ortak tarihsel ve kültürel değerlerimizi vurgulamak yerine yapay ayrılıklar meydana getirmeye çalışanlar tarihin tozlu ve kara sayfalarında kaybolacaklardır. Türk ulusu, şehitlerine verdiği şeref sözünün her zaman arkasında durarak tüm güçlüklerin üstesinden gelecektir. Atalarımızın emaneti olan yurt topraklarını sonsuza değin koruyacak, çağdaşlaşma çabalarını sürdürecek, laik ve demokratik Cumhuriyet'i yeni eserlerle daha da yücelterek, geleceğe taşıyacağız. Bu, gururumuz ve kıvanç kaynağımız şehitlerimize borcumuzu ödeyebilmenin tek yoludur. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Yüce Atatürk başta olmak üzere, yaşamını ülkesine adayan tüm kahramanlarımıza, geçmişi büyük zaferlerle dolu şanlı Ordumuza, yurdunu canından üstün bilen şehitlerimize ve gazilerimize sonsuz minnet duyuyoruz. En değerli varlıklarımız şehitlerimizi saygı, rahmet ve gönül borcuyla anıyor, yurttaşlarımıza esenlikler diliyorum."

(MÜG-MAY-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title