Haberler

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Güncelleme:

Konya Sivil İrade Platformu, cumhurbaşkanı seçiminde Başbakan Erdoğan'a destek kararı aldı.

Konya Sivil İrade Platformu üyesi 6 dernek, cumhurbaşkanı seçiminde Başbakan Erdoğan'ı desteklediklerini açıkladı.

Hukukçular Derneği (HUDER) Konya Şubesi'nde bir araya gelen platform üyesi 6 derneğin yöneticisi, düzenledikleri basın toplantısında, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a destek açıklaması yaptı.

Platform sözcüsü ve Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Konya Şube Başkanı Mehmet Kanmaz, milletin ilk kez kendi iradesiyle cumhurbaşkanını seçmesini, vesayetin tasfiyesinde son aşamaya gelindiğinin tescili olarak gördüklerini ifade etti.

Seçilecek cumhurbaşkanının istiklal, istikbal ve istikrar noktasında büyük bir ivme yakalayan Türkiye'nin sivilleşme ve özgürleşme yolculuğunun da liderliğini yürüteceğini belirten Kanmaz, beklentilerini de şöyle sıraladı:

"Vesayetle mücadele etme kapasitesi, milli iradeyi kurumsallaştırma hedefi olmalı, küresel vesayetin bitirilmesinde cesur davranmalı. Çözüm sürecini devletin, ülkenin ve milletin birliğine dair hassasiyetleri koruyarak devam ettirmelidir. Ekonomik istikrarın korunmasına ve ekonominin büyümesine katkı sunacak vizyona sahip olmalıdır. Milletin ortak talebi ve hedefi olan sivil anayasanın yapım ve yazımına öncülük etmelidir. Bölgesel ve küresel risklere karşı inisiyatif alacak ve dünya mazlumlarının sözcüsü olacak cumhurbaşkanı istiyoruz."

Türkiye'de yaşanan olumlu gelişmelerin, son 12 yıllık dönemdeki siyasi ve ekonomik istikrarın, demokratikleşme ve özgürleşme kararlılığının sonucu olduğunu vurgulayan Kanmaz, "Biz, 12. cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Konya Sivil İrade Platformu olarak, Türkiye'nin bu dönüşüm sürecine, özgürleşme iradesine, vesayetin deşifresine ve tasfiyesine öncülük eden siyasi hareketin liderliğini yapan, milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı almış bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Konya Sivil İrade Platformu'nun basın toplantısına ASDER, HUDER, Altınbaşak-Der, Bozkır Vakfı, Çağdaş Aile Derneği, Konya Muhabbet Hareket İhsan ve Temizlik Derneği (Muhit-Der) yöneticileri katıldı. - Konya

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title