Haberler

Cumhurbaşkanı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu: "Mühim olan, Çankaya'ya taşınacak ismin, Türkiye içerisinde huzuru sağlayacak ve Türkiye'nin dışında ülkenin itibarını sağlayacak birisi olmasıdır"

MHP ve CHP'nin de aralarında bulunduğu bazı siyasi partilerin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, "Mühim olan, Çankaya'ya taşınacak ismin, Türkiye içerisinde huzuru sağlayacak ve Türkiye'nin dışında ülkenin itibarını sağlayacak birisi olmasıdır" dedi.

İhsanoğlu, bir tesiste kanaat önderleriyle yaptığı toplantıda, Türkiye'nin ilk oturumu 10 Ağustos'ta yapılacak seçimlerde üç adaydan birisini Çankaya'ya göndereceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde partiye göre hareket edilmemesi gerektiğini vurgulayan İhsanoğlu, "Belediye meclislerinde olduğu gibi şahsi tercihlerimizin istikametinde mi olacağız? Yoksa cumhurbaşkanının hangi vasıflarda olması gereken bir kişi olduğuna mı karar vereceğiz?" diye konuştu.

İhsanoğlu, cumhurbaşkanının devletin başkanı, Türkiye'nin bütünlüğünün temsilcisi ve anayasanın uygulanmasını gözeten bir kişi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yine devlet kurumları arasında ahengi kurar, onların uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlar. Peki bunu yapacak insan hangi vasıfta olmalı? Partizan birisi mi olmalı, yoksa bütün partilerle arası iyi olan, partilerle mesafesi bir olan, bir partiyi diğer partiye tercih etmeyen ve bütün milleti kucaklayan, kimseyle kavgası olmayan ama prensiplerine ve anayasaya sadık, herkese güleryüzle bakan birisi mi olmalı? Bu sorunun cevabı çok mühimdir.

Mühim olan, Çankaya'ya taşınacak ismin, Türkiye içerisinde huzuru sağlayacak ve Türkiye'nin dışında ülkenin itibarını sağlayacak birisi olmasıdır. Yani yaşadığımız coğrafyayı iyi bilen, oradaki liderleri tanıyan, Birleşmiş Milletler'in (BM) nasıl çalıştığını, Avrupa, Amerika ve Rusya'yı bilen birisi olması lazım. Ben bu ülkelerle kavga etmedim, çözüm aradım, dünya barışı aradım. Halkın desteğiyle eğer beni bu göreve seçerseniz bu problemleri çözmek için size söz veriyorum." - Sakarya

Kaynak: AA / Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu Çankaya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title