Haberler

Cumhurbaşkanı Seçimi

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, cumhurbaşkanı seçimi kapsamında Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı İçli'yi ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, cumhurbaşkanlığı seçimi kapsamında Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı Turhan İçli'yi ziyaret etti.

Altı Nokta Körler Derneği Genel Merkezi'ndeki ziyarette konuşan Akkaya, CHP'nin, engellilerin sorunlarını en çok dile getiren parti olduğunu söyledi.

Türkiye'nin en büyük sorununun terör, işsizlik, iş kazaları ve engelli yurttaşlara fırsat eşitliğinin sağlanmaması olduğunu ifade eden Akkaya, engellilerin hayata tutunabilmesi için devletin her alanında değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ortak uzlaşmanın cumhurbaşkanı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu ve eşinin, engellilerin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini kaydeden Akkaya, İhsanoğlu'na destek istedi.

Turhan İçli de engellilerin üretim sürecine yeterince dahil edilmediğini, sosyal yardımlara mecbur bırakıldığını savunarak, engellilerin eşit vatandaş olarak, emeğiyle geçinmesini sağlayacak bir sistemin kurulması gerektiğini ifade etti.

İŞKUR'da eğitim gören engellilerin, geçici sigortalarının yapılması nedeniyle, engellilik aylıklarının kesildiğini, bu yüzden sıkıntı yaşadıklarını belirterek, Akkaya'dan sorunlarını dile getirmelerini istedi.

Akkaya da engellilerin Meclis'te sesi olacaklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanının engellilerin sorunlarıyla ilgilenmesinin önemli olduğunu belirten İçli, İhsanoğlu'nun engellilerle buluşarak, düşüncelerini anlatması gerektiğini söyledi.

Görüşmede, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven ile İstanbul Milletvekili Celal Dinçer de hazır bulundu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu Yakup Akkaya Turhan İçli Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title