Haberler

Cumhurbaşkanı Gül Yarın Romanya'ya Gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Resmi Bir Ziyarette Bulunmak Üzere Yarın Romanya'ya Gidecek. 4 Mart'a Kadar Sürecek Gezisi Sırasında Gül'e, Kalabalık Bir İşadamı Heyeti de Eşlik Edecek.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi bir ziyarette bulunmak üzere yarın Romanya'ya gidecek. 4 Mart'a kadar sürecek gezisi sırasında Gül'e, kalabalık bir işadamı heyeti de eşlik edecek.

Gül, beraberinde üst düzey bir heyet ve işadamları ile birlikte Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu'nun davetlisi olarak 2-4 Mart 2008 tarihleri arasında Romanya'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirecek. Ziyaret sırasında yapılacak görüşmelerde Romanya ile ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi imkanları ele alınacak, bölgesel ve uluslararası konular üzerinde kapsamlı görüş alışverişinde bulunulacak. Gül, Romanya Devlet Başkanı ile gerçekleştireceği görüşmenin yanı sıra, Romanya Başbakanı, Meclis ve Senato Başkanlarını da kabul edecek. Türk ve Romen işadamlarının katılımıyla düzenlenecek olan İş Forumu'nun açılışını yapacak olan Gül ayrıca, 'Gökkubbe Altında Birlikte Yaşamak' adlı serginin açılışını yapacak. Romanya'da yaşayan Türkler ile de biraraya gelecek olan Gül'e, Dimitrie Cantemir Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verilecek, Bükreş Belediyesi tarafından da şehrin anahtarı takdim edilecek.

Ziyaret sırasında Türkiye ile Romanya arasında 'Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması Anlaşması', 'Denizcilik Anlaşması', 'Nükleer Kazaların Erken Bildirimine İlişkin Anlaşma' ile 'Kültürel Değişim Programı' imzalanacak.

(EDA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title