Haberler

Cumhurbaşkanı Gül'ün Pakistan Temasları

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pakistan Halk Partisi Genel Başkanı Benazir Butto ve Pakistan Müslüman Ligi (Pml-n) Genel Başkanı Navaz-ı Şerif ile Diğer Muhalif Siyasi Parti Genel Başkanlarını Kabul Etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pakistan Halk Partisi Genel Başkanı Benazir Butto ve Pakistan Müslüman Ligi (PML-N) Genel Başkanı Navaz-ı Şerif ile diğer muhalif siyasi parti genel başkanlarını kabul etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Pakistan ziyaretinin 2. gününde resmi programından sonra konakladığı Serena Otel'de, Pakistan'daki muhalif siyasi parti genel başkanlarını kabul etti. Gül, ilk olarak eski başbakanlardan Pakistan Halk Partisi Genel Başkanı Butto ile biraraya geldi. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından çıkışta gazetecilere açıklamada bulunan Butto, Gül ile yaptığı görüşmeden çok memnun ayrıldığını söyledi. Gül'e, şahsının ve partisinin Türkiye'nin geçirdiği demokratikleşme sürecindeki

deneyimlerini sorduğunu belirten Butto, bir soru üzerine, Gül'ün muhalif liderlerle biraya gelmesini, Pakistan'ın içişlerine müdahale olarak görmediğini söyledi. 8 Ocak'taki genel seçimlerin adil olmasını isteyen Butto, bunun için tüm partilerin seçime katılması gerektiğini savundu. Butto, Gül'le görüşen diğer muhalif liderlerle bir değerlendirme yapacaklarını sözlerine ekledi.

Gül, Butto'nun ardından Tehrik-i İnsaf Genel Başkanı İmran Han'ı kabul etti. İmran, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Gü'ün daha çok kendisini dinlediğini söyledi. Parti olarak seçimi boykot edeceklerini belirten Han, Gül'e bunun gerekçelerini anlattığını bildirdi. "Müşerref seçim öncesi herşeyi mahvetti" diyerek Pakistan Cumhurbaşkanı Müşerref'e yüklenen Han, seçim sürecinde yüksek yargı organları yargıçlarının ttuktlandığını ve görevlerinden uzaklaştırıldığını kaydetti. Han, bu ortamda yapılacak

olan bir seçimin yasadışı olacağını da ileri sürdü.

Gül, Han'ın ardından eski başbakanlardan PML-N Genel Başkanı Şerif ile biraraya geldi. Şerif de çıkışta yaptığı değerlendirmerde, görüşmede Gül'ün Pakistan'daki mevcut siyasi durumdan ziyade genel görüşlerini kendisine aktardığını belirterek, "Kendisini pozitif gördüm. Zaten Türkiye, Pakistan'a karşı her zaman pozitif" dedi.

(ÖK-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title