Haberler

Cumhurbaşkanı Gül'ün Kabulünden Notlar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'nde verdiği ikinci kabul resepsiyonu sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti.

ANKARA (ANKA) - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çankaya Köşkü'nde verdiği ikinci kabul resepsiyonu sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti.

-Resepsiyona davet edilen konuklar, saat 15.45'te Çankaya Köşkü'nün 1 ve 5 nolu kapılarından içeri alındılar.

-Konuklar kabul salonun başında Köşk'ün yeni Genel Sekreteri Mustafa İsen tarafından tek tek karşılandı.

-Medya kuruluşlarının temsilcilerinin ağırlıklı olduğu kabul resepsiyonunda, işadamları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de yeraldı. Resepsiyona Ankara'da bulunan yabancı medyanın temsilcileri de katıldı.

-Gül, resepsiyondaki ağırlıklı olarak gazetecilerle sohbet etti. Bunun yanı sıra Gül, resepsiyona katılan konuklarla da tek tek ilgilendi. Tüsiad Başkanı Arzuhan Yalçındağ, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, TİM Başkanı Oğuz Satıcı ile de bir araya gelen Gül, işadamlarından Erdem Holding Başkanı Zeynel Abidin Erdem, Zorlu Holding Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, İHKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ile de sohbet etti. Resepsiyona katılanlar arasında eski Başbakanlık Müsteşarı ve AKP Milletvekili Ömer Dinçer de bulundu.

-TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, TİM Başkanı Oğuz Satıcı ile sohbet eden Gül daha çok tekstil grevi ile ilgili tarafların görüşlerini dinledi. Samimi bir ortamda geçen sohbette hemşehrisi olan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile de esprili mantı sohbeti de yaptı.

-Ermeni Patriği Mesrop Mutafyan ile Hahambaşı İshak Haleva da bir süre Cumhurbaşkanı Gül ile sohbet etti ve tebriklerini sundu.

-KADIN TEMSİLCİLERİ HAYRÜNNİSA HANIMI SORDU-

-Gül, resepsiyona katılan KADER temsilcisi ile de ilgilendi. Bir süre KADER temsilcisi ile sohbet eden Gül'e yeni anayasa da kadın erkek ayrımcılığının kaldırılması talebi iletildi. KADER temsilcisi Köşk'te kadın çalışan sayısının da erkek çalışan sayısına eşitlenmesini istediği Gül'den şu yanıtı aldı:

"Ben Dışişleri Bakanlığı'nda görev yaparken, alınan meslek memurlarının yarıdan fazlası bayandı. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam 18 kadın büyükelçimiz var. Bu konuda son derece dikkatliyim."

-Gül ayrıca resepsiyona katılan Uçan Süpürge kadın örgütünün temsilcisinin "Eşiniz Hayrünnisa Hanım neden yan binada, burada değil" sorusunu "Kendisi katılmak istemiyor. Onun da olacağı zaman gelecek" diye yanıtladı.

-Resepsiyonda konuklara alkollü ve alkolsüz içecek ile soğuk kanepeler ve sıcak aperatifler ikram edildi. Resepsiyonun girişinde gazetecilerin resim ve görüntü alınmasına izin verildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title