Haberler

Cumhurbaşkanı Gül'ün Fransa Temasları

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Paris'te Düzenlenecek Uluslararası Sergiler Bürosu'nun Genel Kurulu'na Katılmak ve İzmir'in Expo 2015 Adaylığıyla İlgili Bir Sunum Yapmak Üzere Kongre Salonuna Geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Paris'te düzenlenecek Uluslararası Sergiler Bürosu'nun Genel Kurulu'na katılmak ve İzmir'in EXPO 2015 adaylığıyla ilgili bir sunum yapmak üzere kongre salonuna geldi.

"Palais des Congres" salonunda, İzmir'in tanıtıldığı ve yoğun ilgi gösterilen standa uğrayan Gül, standdaki yetkililerden bilgi aldı. Sergi alanındaki turundan sonra, sunum yapacağı salona geçen Cumhurbaşkanı Gül, İtalya Başbakanı Romano Prodi ile el sıkıştı. Gül'ün konuşmasının ardından Kore Başbakanı ile görüşmesi bekleniyor. Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın refakat ettiği Cumhurbaşkanı, yarın da Fransa Başbakanı François Fillon ile görüşecek.

Türkiye, İzmir'in Expo 2015 adaylığını 2006 Mayıs ayında merkezi Paris'te bulunan Uluslararası Sergiler Bürosu'na resmen iletmişti. Bu çerçevede Türkiye, 2015 Evrensel Sergisi'ne evsahipliği yapma iradesini ortaya koyan ilk ülke olmuştu. EXPO 2015 İzmir'in teması 'Daha İyi Bir Yaşam İçin Yeni Yollar: Herkes İçin Sağlık' olarak belirlenmişti. 2008 yılının Mart ayında, Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Kurulu'nda yapılacak seçimlerde, 2015 Evrensel Sergisi'nin hangi şehirde düzenleneceği kapalı oylamayla

kararlaştırılacak ve organizasyonun hangi kentte yapılacağı 31 Mart 2008'de açıklanacak. İzmir ile birlikte İtalya'nın Milano şehri de Expo 2015'e evsahipliği yapmak için adaylığını açıklamıştı.

(HK-PNR-PNR-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title