Haberler

Cumhurbaşkanı Gül'ün Eşi Hayrünnisa Gül Bilge Köyünde

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Eşi Hayrünnisa Gül, Mardin'in Midyat İlçesi Bilge Köyüne Geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, Mardin'in Midyat ilçesi Bilge köyüne geldi.

Şanlıurfa'dan Mardin'e geçen Hayrünnisa Gül, 4 gün önce meydana gelen ve 44 kişinin ölümüne, 3 kişinin yaralanmasına neden olan saldırının yaşandığı Bilge köyünü ziyaret etti. Köy girişinde kendisini karşılayan köylülere baş sağlığı dileyen Gül, daha sonra yakınlarını kaybeden kadınlarla görüştü.

Saldırıda 8 yakınını kaybeden Sultan Çelebi ile konuşan Hayrünnisa Gül, olayda ölen Yıldız ve Salih Çelebi çiftinin çocuğu Aziz (3) ile Abide ve Mehmet çiftinin çocuğu Kevser (3) ile yakından ilgilendi.

Saldırıda yakınlarını kaybeden kadınlardan bazıları, ekonomik durumlarının iyi olduğunu, maddi yardıma ihtiyaçları bulunmadığını belirterek, çocukların eğitimi için okul istediklerini söyledi.

Gül'ün ''Bundan sonra böyle olaylar yaşanmasın'' sözlerine kadınlar, ''Hayır, böyle bir şey olmayacak'' diyerek destek verdi.

Hayrünnisa Gül, yetim ve öksüzler için ''Bu çocuklar bizim çocuklarımız, eğitimleri konusunda üzerimize düşen her şeyi yapacağız'' dedi.

Daha sonra, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün, yakınlarını kaybeden çocukların rehabilitasyonu için kurduğu çadıra geçen Gül, çalışmaları yerinde izledi.

Yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Gül, daha sonra köyden ayrıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title