Haberler

Cumhurbaşkanı Gül'ün, Baden-Wüttemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı Schmıd'i Kabulü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye ile Baden-Württemberg arasındaki yakın ve dostane ilişkileri, özellikle bilimsel ve teknolojik iş birliği alanında çeşitlendirmek ve daha ileri bir düzeye taşıma arzusu içindeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türkiye ile Baden-Württemberg arasındaki yakın ve dostane ilişkileri, özellikle bilimsel ve teknolojik iş birliği alanında çeşitlendirmek ve daha ileri bir düzeye taşıma arzusu içindeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yer alan bilgiye göre Gül, Almanya Federal Cumhuriyeti Baden-Württemberg eyaleti Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Maliye Bakanı Dr. Nils Schmid ve beraberindeki heyeti kabul etti. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye ile Almanya Federal Cumhuriyeti'nin (AFC) önde gelen eyaletlerinden biri olan ve yarım milyonu aşkın Türk'e ev sahipliği yapan Baden-Württemberg ile ilişkileri geliştirmekten memnuniyet duyduğunu kaydederek, Eylül 2011'de Almanya'ya yaptığı resmi ziyaret sırasında temaslarda bulunduğu Baden-Württemberg'in başkenti Stuttgart'a dair hatıralarının halen canlı olduğunu ifade etti. Gül, "Türkiye ile Baden-Württemberg arasındaki yakın ve dostane ilişkileri, özellikle bilimsel ve teknolojik iş birliği alanında çeşitlendirmek ve daha ileri bir düzeye taşıma arzusu içindeyiz" dedi.

TÜRKİYE'NİN EYALET İLE TOPLAM TİCARET HACMİ 4,5 MİLYAR AVRO

Baden-Württemberg Eyaleti'nin dinamik bir ekonomik yapıya sahip olduğunu, Türkiye'nin eyalet ile toplam ticaret hacminin 2012 yılında 4,5 milyar Avro'ya ulaşmış olduğunu ve bu meblağın daha da yükseltilebileceğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, ekonomik iş birliği alanında diğer bir konunun, Baden-Württembergli firmaların Türkiye'ye daha fazla doğrudan yatırım yapmaları olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, enerji alanındaki ilişkileri daha da ileriye taşımanın hedeflendiğini ve yenilenebilir enerjinin, Türkiye ve Almanya arasındaki iş birliği açısından önemli bir potansiyel taşıdığını kaydetti. Gül, Baden-Württemberg'de yaşayan Türk toplumunun, eyalet ekonomisine ve toplumsal hayatına uzun yıllardır aktif biçimde iştirak ederek önemli katkılarda bulunduğunu da sözlerine ekledi.

BACKNANG'DA 8 TÜRK'ÜN HAYATINI KAYBETMESİ

Cumhurbaşkanı Gül, son olarak 10 Mart 2013 tarihinde Baden-Württenberg'de bulunan Backnang'da çıkan ve 8 Türk vatandaşının hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan yangın hakkındaki soruşturmanın eyalet makamlarınca titizlikle yürütüleceğine inandığını kaydetti.

"TÜRKİYE'Yİ İKİNCİ VATANIM OLARAK GÖRÜYORUM"

Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı, Maliye ve Ekonomi Bakanı Schmid ise, eyalette yoğun biçimde yaşayan bir Türk toplumu olduğunu, Türkiye'yi ikinci vatanı olarak gördüğünü ifade etti. Schmid, Backnang yangını ile ilgili soruşturmanın detaylı biçimde sürdürüldüğünü belirtti.

Gerçekleştirmekte olduğu Türkiye ziyaretinin oldukça kapsamlı şekilde planlandığını, bu çerçevede Ankara ve İstanbul'un yanı sıra, İzmir ve Konya'da da temaslarda bulunacağını ifade eden Başbakan Yardımcısı Schmid, amaç ve vizyonlarının, eyalet olarak sanayi alanında Türkiye ile bir ortaklık tesis etmek olduğunu, bu çerçevede ekonomi odaklı ve inovasyon temelinde eğitim ve AR-GE alanlarında Türkiye ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını vurguladı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Abdullah Gül Almanya Türkiye Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title