Haberler

Cumhurbaşkanı Gül: "Türk Milleti Atatürk'ün İlke ve Devrimlerinden Güç Alarak İlerleyecek"

ANKARA (ANKA) – Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atatürk'ün ölümünün 69. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, "Türk milleti, Atatürk'ün düşüncelerinden, ilke ve devrimlerinden güç alarak ilerlemesini devam ettirecek, ülkesini muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma başarısını gösterecektir. Bu tarihten gelen bir sorumluluğumuz, gelecek nesillere karşı en büyük ödevimizdir" dedi. Cumhurb...

ANKARA (ANKA) – Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atatürk'ün ölümünün 69. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, "Türk milleti, Atatürk'ün düşüncelerinden, ilke ve devrimlerinden güç alarak ilerlemesini devam ettirecek, ülkesini muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma başarısını gösterecektir. Bu tarihten gelen bir sorumluluğumuz, gelecek nesillere karşı en büyük ödevimizdir" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül mesajında, 10 Kasım'ın Türk milleti için, büyük kurtarıcısını anma günü olduğu kadar, Cumhuriyetin erdemlerine sadakatini ve Atatürk'ün ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günü de olduğunu belirtti. Atatürk'ün, düşünceleri, başarıları, eserleri, ilke ve devrimleriyle yaşadığı çağı aşan ve her dönemde güncelliğini koruyan büyük bir lider olduğunu vurgulayan Gül şunları kaydetti:

"Hayatı boyunca milletimizin yücelmesi için çalışan Atatürk, bizlere gurur duyulacak bağımsız ve modern bir Cumhuriyet, sağlam temeller üzerinde yükselen barışçı bir ülke ve onurlu bir geçmiş bırakmıştır. Önünde aydınlık bir gelecek uzanan Türk milleti, geçmişten gelen ortak duygularını, birlik ve beraberliğini, en önemli değeri olan Cumhuriyet'i ileriye taşımaya kararlıdır. Türk milleti, Atatürk'ün düşüncelerinden, ilke ve devrimlerinden güç alarak ilerlemesini devam ettirecek, ülkesini muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma başarısını gösterecektir. Bu tarihten gelen bir sorumluluğumuz, gelecek nesillere karşı en büyük ödevimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, yurdumuzun kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha minnet, rahmet ve şükranla anıyorum." (ANKA)

(AS/KEN/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title