Haberler

Cumhurbaşkanı Gül Tunus'ta

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunus Cumhurbaşkanı Munsif Merzuki'nin daveti üzerine Tunus'a geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tunus Cumhurbaşkanı Munsif Merzuki'nin daveti üzerine Tunus'a geldi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve 6 milletvekilinin eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi temaslarda bulunmak üzere ANA uçağıyla Tunus'a geldi. Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindeki heyeti, Tunus Cumhurbaşkanı Munsif Merzuki, Tunus Ulusal Kurucu Meclis Başkanı Mustafa Bin Cafer ve Başbakan Hammadi Cibali devlet töreniyle karşıladı. Cumhurbaşkanı Gül, yarınki programı çerçevesinde, Tunus Cumhurbaşkanı Munsif Merzuki ile bir araya gelecek. Görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra, bölgesel ve uluslararası konularda da görüş alışverişinde bulunulacağı ve ardından ortak bir basın toplantısı düzenleneceği belirtildi. Daha sonra Sejoumi Şehitler Anıtı'nı ziyaret edecek olan Gül'ün programı, Tunus Ulusal Kurucu Meclis Başkanı Mustafa Bin Cafer ve Başbakan Hammadi Cibali'yi kabulü ve Ulusal Kurucu Meclisi'ne hitap etmesiyle devam edecek.

Kartaca Sarayı'ndaki resmi akşam yemeğine iştirak edecek olan Cumhurbaşkanı Gül, ziyaretinin 3'üncü ve son gününde Ennahda Lideri Raşid Gannuşi'yle bir araya gelecek, ülkenin köklü kolejlerinden Sadiki Koleji'ni ziyaret edecek ve Gannuşi tarafından onuruna verilen öğle yemeğine katılacak. Cumhurbaşkanı, Türkiye'ye hareketi öncesi Cuma namazını Zeitouna Camii'nde kılacak.

Cumhurbaşkanı Gül'ün üç gün sürecek ziyareti ile Türkiye'nin Tunus'taki demokratik dönüşüm sürecine verdiği güçlü desteğin teyit edileceği, iki ülke arasındaki tarihi dostluk ve kardeşlik bağlarından beslenen ilişkilerin gözden geçirileceği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Yılmaz Abdullah Gül Beşir Atalay Tunus Politika Dünya Güncel Haberler

title