Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, Teröre Karşı Uluslararası İşbirliğine Vurgu Yaptı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, teröre karşı mücadelede başarının yolunun uluslararası işbirliğinden geçtiğini vurgulayarak Türkiye'nin bu alandaki çağrılarını her fırsatta yinelediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres onuruna yemek verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, teröre karşı mücadelede başarının yolunun uluslararası işbirliğinden geçtiğini vurgulayarak Türkiye'nin bu alandaki çağrılarını her fırsatta yinelediğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres onuruna yemek verdi. Gül, burada yaptığı konuşmada, Peres'in, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesi için sürekli çaba gösterdiğini belirterek, "Uzun yıllara dayanan bilgi ve deneyimiyle bölgemizde ve uluslararası camiada herkesin takdirini kazanmıştır" dedi. Peres'i Türkiye'de ağırlamaktan mutluluk ve onur duyduklarını kaydeden Gül, Türkler ve Yahudiler arasında yüzyıllara dayanan sağlam dostluk bağları bulunduğunu, bunun da Türkiye-İsrail ilişkilerinin temelini oluşturduğunu kaydetti.

Gül, Türkiye'nin terörden çok çektiğini ve hala terörle mücadelesini sürdürdüğünü belirterek, Türkiye'nin, İsrail'in maruz kaldığı terör saldırılarını her zaman şiddetle kınadığını kaydetti. Türkiye'nin, teröre karşı mücadelede başarının yolunun uluslararası işbirliğinden geçtiğine inandığını kaydeden Gül, bu alandaki çağrılarını her fırsatta tekrarladığını vurguladı. Gül, Orta Doğu'daki barış sorununa değinerek şunları söyledi:

"Bu sorunların temelinde bulunan Filistin meselesinin öncelikle çözümü şarttır. Önümüzdeki dönemde yapılması öngörülen Orta Doğu toplantısının, barış sürecinde bir dönüm noktası olmasını ve iki devlet temelinde bir çözüme ulaşılmasını umuyoruz."

İsrail Cumhurbaşkanı Peres de yaptığı konuşmada, Türkiye'de kendisine gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Peres şunları söyledi:

"Türkiye, iki ucu olan bir köprü gibi. Üç kıtayı birleştiriyor, iki din arasında anlayışı sağlamaya çalışıyor. Bugün de Filistinliler ile bizi biraraya getirerek önemli bir rol oynadı. İslam ve Hristiyanlık gibi temel iki dini Türkiye'den daha iyi birleştirebilecek başka bir ülke göremiyorum."

Türkiye'nin Orta Doğu barış sürecine katkılarını da takdirle karşıladıklarını belirten Peres, bu alanda Türkiye'nin rolüne saygı ve güven duyduklarını kaydetti.

Çankaya Köşkü'ndeki yemeğe, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ABD Ankara Büyükelçisi Ross Wilson ve işadamları ile davetliler katıldı.(ANKA)

(ÜNS/KEN/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title