Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, soruları yanıtladı

Buradan Erzincan Valiliği'ne geçen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Gül, soruları yanıtladı - ERZİNCAN

Komşularla dostluğun faydası birbirimize

Cumhurbaşkanı Gül, IBKY Başkanı Barzani'nin Diyarbakır'a gelmesine ilişkin, "Ne kadar komşularımızla dostluk içinde olursak o kadar birbirimize faydamız olur" dedi.

ERZİNCAN- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ı, Erzincan Havalimanı'nda Vali Abdurrahman Akdemir, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır ile diğer yetkililer karşıladı.

Buradan Erzincan Valiliği'ne geçen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

Gül, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Diyarbakır'a gelişiyle ilgili, "Ne kadar komşularımızla pozitif ajandada olursak, ne kadar komşularımızla dostluk, işbirliği ve dayanışma içinde olursak o kadar birbirimize çok faydamız olur" dedi.

-Dershanelerle ilgili çalışma

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dershanelerin kaldırılmasına ilişkin, "Bildiğim kadarıyla kesinleşmiş değil, henüz çalışma aşamasında. Dolayısıyla bakanlık bir çalışma yapacaktır, Meclis'te komisyonda görüşler hep alınacaktır" diye konuştu.

-Herkes bir tarafa çekerek yorum yapıyor

Cumhurbaşkanı Gül, öğrenci evleri tartışmasıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken de "Bunlardan ortaya çıkan eğer çeşitli rahatsızlıklar söz konusu olursa, problemler, adli meseleler olursa tabii ki gereği yapılır ama Türkiye bir hukuk ülkesidir. Hepsi hukukun üstünlüğü çerçevesi ve ihtiyaçlar çerçevesinde olacak konulardır. Siyasetin doğası gereği herkes bir tarafa çekerek yorum yapıyor gördüğüm kadarıyla" karşılığını verdi.

- Karanfillerle karşılanan Gül, halka hitap etti

Cumhurbaşkanı Gül, "Devletin varlığı sizin için, kamu görevlileri hep sizlere hizmet için vardır. Sizler her türlü hizmete layık olan, her türlü hizmeti çokca hake den, çok saygıdeğer vatandaşlarımızsınız. Ama sabırla devletinize bağlı, memleketinizi seven, yeri geldiğinde her türlü fedakarlığı yapan insanlarsınız" dedi.

Erzincan Atlı Spor Kulübüne bağlı 14 ciritçi ile mehteran takımı tarafından kentin girişinde karşılanan Gül, Valiliğe girişi sırasında, kendisini bekleyen vatandaşlarca karanfillerle karşılandı.

Valilik önünde bekleyenlere hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, gösterilen ilgiye teşekkür etti.

Erzincan'da olmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Gül, daha once çeşitli vesilelerle bu kente geldiğini ancak ilk defa cumhurbaşkanı olarak ziyaret ettiğini hatırlattı.

Gül, Erzincan'ın hoşgörünün, saygının, birbirine sevginin sembolü haline geldiğini vurgulayarak, bundan dolayı Erzincanlıları tebrik etti.

Memleketin her yerinde olduğu gibi Erzincan'da da çok güzel hizmetlerin yapıldığını bildiren Gül, "Biraz önce indiğimiz havalimanı Türkiye'nin en güzel havalimanlarından birisi oldu. Bütün bunlar, hepsi sizin için. Devletin varlığı sizin için. Kamu görevlileri hep sizlere hizmet için vardır. Sizler her türlü hizmete layık olan, her türlü hizmeti çokca hak eden, çok saygıdeğer vatandaşlarımızsınız. Ama sabırla devletinize bağlı, memleketinizi seven, yeri geldiğinde her türlü fedakarlığı yapan insanlarsınız" diye konuştu.

Erzincan'da olan bitenleri, gelişmeleri yakından göreceğini dile getiren Gül, Allah'tan en iyi gelecekleri temenni etti.

Gül şunları kaydetti:

"Şunu unutmayın ki, memleketimizde daha huzurlu bir şekilde, daha güçlü bir şekilde Erzincan'da daha güzel bir şekilde, Erzincan da daha güçlü ve güzel geleceklere taşınacak ve çocuklarımıza çok daha güzel, inşallah, memleket, ülke, şehirler vereceğiz. Onlara gen güzel imkanları hzırlayacağız. Okullarıyla, sağlıklarıyla, ulaşım imkanlarıyla, iş güç açısından inanın ki Türkiye'nin geleceği çok daha parlak, çok daha iyi olacaktır. Ama bu hepimizin elbirliği içerisinde, omuz omuza sevgi içerisinde, birbirimize saygı içerisinde, çok çalışmasıyla olacaktır. Bundan da hiç şüphem yoktur. Bu şehir bunun en güzel sembollerinden birisidir."

Kaynak: AA / Politika

Hayrünnisa Gül Abdullah Gül Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title