Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, Milli Takımı Kutladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Takımın Dün Oynadığı Avrupa Kupası Maçında Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 Mağlup Etmesiyle Türkiye'ye Verebileceği En Güzel Hediyeyi Verdiğini Belirterek, Viyana'da Hırvatistan ile Oynanacak Çeyrek Final Maçına Gidebileceğini Söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, milli takımın dün oynadığı Avrupa Kupası maçında Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 mağlup etmesiyle Türkiye'ye verebileceği en güzel hediyeyi verdiğini belirterek, Viyana'da Hırvatistan ile oynanacak çeyrek final maçına gidebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve beraberindekileri makamında kabul etti. Yapılan tadilatın ardından makam odasını da ilk kez basın mensuplarına açan Gül, gazetecilerin milli takımın galibiyetine ilişkin sorularını cevaplandırdı. Cumhurbaşkanı Gül, Viyana'ya giderek milli takıma bir sürpriz yapıp yapmayacağının sorulması üzerine, "Sürpriz diyecek kadar olağanüstü bir şey değil. Tabii ki gidebilirim. Türk milleti nasıl heyecanlandıysa, sizler nasıl heyecanlandıysanız, biz de heyecanla aynı zamanda gururla izledik. Dolayısıyla büyük bir hediye oldu gerçekten. Teknik Direktör Fatih Terim ve Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'a da telefonda söyledim. Türkiye'ye verebilecekleri en güzel hediyeydi bu. Hepsine teşekkür ettim. Hepsini tebrik ettim. İnşallah bundan sonra da başarılarına başarı eklerler" diye konuştu.

Gazetecilere "Sizler heyecanlanmadınız mı?" diye soran Gül, bir gazetecinin "Yerimizde duramadık dün akşam" sözleri üzerine, "Siz ne iseniz biz de öyleyiz" dedi. Başka bir gazetecinin 72. dakikaya kadar Türkiye'nin mağlup olduğunu hatırlatarak endişelenip endişelenmediğini sorması üzerine Gül, şunları söyledi:

"Muhakkak ki o dakikaya kadar 2-0 mağlup olurken maçın dönmesi ve galibiyet çok olağan bir şey değil. Gerçekten büyük bir başarı. Bununla tüm halkın da morali yerine gelmiş oldu. Kendilerini böylelikle daha büyük bir başarıya motive ettiler." Gül bir gazetecinin "Ayakta mı alkışladınız?" sorusu üzerine, "Alkışlayacağız bundan sonra" yanıtını verdi.

Gül'ün ASO Başkanı Özdebir'i kabulü basına kapalı olarak devam ediyor.

(MÜG-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title