Haberler

Cumhurbaşkanı Gül Mayınlı Arazilerle İlgili Düzenlemeyi Onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye ile Suriye Arasındaki Kara Sınırı Boyunca Yapılacak Olan Mayınlı Arazilerin Temizlemesine İlişkin Düzenlemeyi Onayladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye ile Suriye arasındaki kara sınırı boyunca yapılacak olan mayınlı arazilerin temizlemesine ilişkin düzenlemeyi onayladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül tarafından, 5902 sayılı "Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun" ve 5903 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Suriye Arap Cumhuriyeti Devleti Arasındaki Kara Sınırı Boyunca Yapılacak Mayın Temizleme Faaliyetleri ile İhale İşlemleri Hakkında Kanun"un Anayasanın 89'uncu maddesinin birinci fıkrası ile 104'üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi uyarınca yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildiği bildirildi.

Türkiye ile Suriye Arasındaki Kara Sınırı Boyunca Yapılacak Mayın Temizleme Faaliyetleri ile İhale İşlemleri Hakkındaki Kanun, sınırda bulunan anti personel, anti tank mayınları ile patlamamış mühimmatın temizlenmesini, imha edilmesini ve bu şekilde elde edilecek arazilerin tarımsal amaçlı kullanılması işlemlerine ilişkin esas ve usulleri düzenliyor.

Buna göre, Mayın temizleme işini, öncelikli olarak Milli Savunma Bakanlığı yaptıracak, eğer gerçekleşmezse, Maliye Bakanlığı devreye girecek ve hizmet satın alarak yaptıracak. Arazilerin temizlenmesi 5 yılı, temizleme karşılığı tarımsal faaliyetlerde kullandırılması ise 44 yılı geçemeyecek.(ANKA)

(HM/EÖ)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title