Haberler

Cumhurbaşkanı Gül: "Kubilay Cumhuriyete Sahip Çıkma Kararlılığının Müstesna Bir Sembolu"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Asteğmen Kubilay'ın Türk Milleti'nin "Cumhuriyete sahip çıkma kararlılığının müstesna bir sembolü" olarak tarihe geçtiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Asteğmen Kubilay'ın Türk Milleti'nin "Cumhuriyete sahip çıkma kararlılığının müstesna bir sembolü" olarak tarihe geçtiğini belirtti. Gül, "Tarih, akıl ve sağduyusunu kaybetmiş, öfkesine yenik düşmüş insanları ve saldırganlığı hiçbir zaman anlamaya çalışmaz. Her zaman kınar, nefretle yargılar. Yüce Türk milleti, tarihe geçmiş üzücü olaylardan gerekli mesajları çıkaracak ve benzer yanılgılara düşmeyecek olgunluktadır" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Asteğmen Kubilay'ın şehit edilişinin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Asteğmen Kubilay'ın, Menemen'de "menfur bir hadise" sonucu şehit edildiğni belirten Gül, "Asteğmen Kubilay, milletimizin Cumhuriyet'e sahip çıkma kararlılığının müstesna bir sembolü olarak tarihe geçmiştir" dedi.

Kubilay'ın, öğretmen kimliğiyle, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, daha mutlu, daha çağdaş bir dünyanın var olabilmesi için mücadele eden bir vatansever olduğunu vurgulayan Gül, Kubilay'ın, askerlik görevini yaparken, "kendini bilmez bir grup" tarafından acımasızca şehit edildiğini hatırlattı.

"Tarih, akıl ve sağduyusunu kaybetmiş, öfkesine yenik düşmüş insanları ve saldırganlığı hiçbir zaman anlamaya çalışmaz. Her zaman kınar, nefretle yargılar. Yüce Türk milleti, tarihe geçmiş üzücü olaylardan gerekli mesajları çıkaracak ve benzer yanılgılara düşmeyecek olgunluktadır" diyen Gül'ün mesajı şöyle:

"Yine aziz milletimiz, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti'nin anayasayla güvence altına alınan temel ilkelerini ve demokratik değerlerini korumayı görev bilmektedir. Aynı zamanda kendisini özel ve değerli kılan öz varlığını gelecek nesillere aktarma sorumluluğunu da yüreğinde duymaktadır.

Vatan uğrunda nice şehitler veren Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti'nin ebediyete kadar varlığını devam ettirmesi için tüm zorluklara göğüs gerecek, daha müreffeh yarınlara elbirliğiyle ulaşacaktır. Milletimizin sağduyusu ve özgüveni bu yolda gücümüze güç katmaktadır. Asteğmen Kubilay'ı şehit edilişinin yıldönümünde, tüm şehitlerimizle birlikte saygı ve şükranla anıyorum."(ANKA)

(ÇAĞ/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

title