Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, Katar'a Geldi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Resmi Ziyarette Bulunmak Üzere Katar'ın Başkenti Doha'ya Geldi. Cumhurbaşkanı Gül, Doha Havaalanı'nda Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halifa El Tani Tarafından Resmi Törenle Karşılandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyarette bulunmak üzere Katar'ın başkenti Doha'ya geldi. Cumhurbaşkanı Gül, Doha Havaalanı'nda Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halifa El Tani tarafından resmi törenle karşılandı.

İki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül, şeref kıtasını selamladı. Karşılama töreninde Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad Bin Cassım El Tani ve Devlet Bakanı Abdullah Bin Halifa El Attiya ile Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mithat Rende ve öteki ilgililer hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Gül'ün beraberinde, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, iş adamları ve gazetecileri bulunuyor. Cumhurbaşkanı

Abdullah Gül, Katar yolculuğu sırasında uçakta bulunan medya temsilcileri ve işadamlarıyla tek tek el sıkaşarak görüşmeler yaptı. Cumhurbaşkanı Gül bir soru üzerine dün Çankaya Köşkü'nde edebiyetçılarla yapılan yemekli toplantının çok yararlı geçtiği belirterek, istifade etme imkanı bulduğunu bildirdi. Gül, basın mensuplarının önümüzdeki hafta sonu oynanacak Kayseri spor - Beşiktaş maçında hangi takımı tutacağı yönündeki sorulara cevap vermekten kaçınırken ısrarlı sorular üzerine "İkisi de benim takımım"

demekle yetindi. Gül, EXPO 2015'in İzmir'de yapılması eçin girişimlerin de çok iyi gittiğini belirterek, bu konunun hükümetinin gündeminde olduğunu bildirdi. Gül, dün bir gazetenin spor dalındaki ödül töreni sırasında Ampute Milli Takımı'nında kendisini çok duygulandırdığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Gül, önümüzdeki günlerde enerji görüşmeleri için Cezayir'e gideceği sözlerine ekledi.

(BY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title