Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, Hak-iş'in Genel Kurulu'na Katıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Sıfatıyla İlk Kez Bir İşçi Sendikasının Genel Kuruluna Katıldı. Gül, Kurulda Yaptığı Konuşmada, "Benim Burada Bulunuşum Semboliktir. Yani Sizlere Destek Vermek; Çalışanların, Emekçilerin Yanında Olduğumuzu Göstermek ve Sizlerin Sorunlarınızın Hepimizin Sorunu Olduğunu Göstermek İçin Buradayım" Dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk kez bir işçi sendikasının genel kuruluna katıldı. Gül, kurulda yaptığı konuşmada, "Benim burada bulunuşum semboliktir. Yani sizlere destek vermek; çalışanların, emekçilerin yanında olduğumuzu göstermek ve sizlerin sorunlarınızın hepimizin sorunu olduğunu göstermek için buradayım" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Hak-İş Konfederasyonu'nun Devlet Su İşleri (DSİ) Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 11. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Gül, binaya girişinde Kayseri delegeleri tarafından, 'Kayseri seninle gurur duyuyor'; genel kurul salonuna girişinde ise, salonu dolduranlar tarafından, 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganlarıyla karşılandı. İşçi temsilcilerine hitaben bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, Hak-İş'in sendikacılık hayatında önemli yeri olan bir sendika olduğunu belirterek, "Sizler

çalışanları temsil ediyorsunuz. Emekleriniz gerçekten çok mukaddes. O bakımdan toplumun en anlamlı kesimini temsil ediyorsunuz. Emeğinin gerçekten karşılığını alıp, en helal kazancı sizler temin ediyorsunuz" dedi. İşçi sendikalarıyla beraber olmayı prensip olarak doğru bulduğunu dile getiren Gül, "Bu genel kurulunuza bunun için katılıyorum. Yakında Türk-İş'in kongresi olacak. Ona da bu niyetlerle katılmayı düşünüyorum. Sizlerle beraber olmayı anlamlı buluyorum" diye konuştu. Gül, üretim fonksiyonlarına

bakıldığında bunun içerisindeki en önemli unsurun emek olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Emek sözkonusu olmadığında üretim ortaya çıkmıyor, başarı ortaya çıkmıyor, gelişme ortaya çıkmıyor, kalkınma ortaya çıkmıyor. Türkiye'yi kalkındıracak ve geliştirecek, refah artıracak şey üretimdir. Üretimin de ana unsuru sizlersiniz, emekçilerdir, emektir, çalışanlardır. Bu bakımdan da sizlerle beraber olmayı yine anlamlı buluyorum."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hak-İş'in sadece emekçilerin haklarıyla uğraşan bir işçi sendikası olmadığını, onun ötesinde de faaliyet gösteren bir kuruluş olduğunu bildirdi. AB süreci içerisinde konfederasyonların çok büyük yapıcı katkılar sağladıklarını anlatan Gül, "Çalışma hayatında da emeğinizin karşılığını almak için onurlu mücadelenizi yeri geldiğinde büyük bir cesaretle verdiniz. Ama aynı zamanda yapıcı olarak bütün bunları ortaya koydunuz. Çalışmalarınızı takdirle izledim. Bundan sonra da

inanıyorum ki aynı başarıları göstereceksiniz" şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin geleceğinin aydınlık olduğuna kesinlikle inanıyorum" diyen Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti:

"Türkiye kendi büyüklüğünün farkına varıyor. Türkiye güçlendikçe, Türkiye'deki toplum kesimleri üstlerine düşen payı adaletli bir şekilde tabi ki almak durumundadır. Zenginlik sözkonusu olunca, bu durumu tüm toplum kesimine yaymak gerekiyor. Burada adaletli gelir dağılımını kastediyorum. Çalışanlar ile çalıştıranlar arasında muhakkak ki görüşerek, konuşarak toplu sözleşmeler, gerekirse tartışarak ama yine yapıcı bir şekilde uzlaşmanın sağlanması gerekir. Bu konuda, tüm sendikalara olduğu gibi Hak-İş'e de

önemli görevler düşüyor. Emin ki, bu konularda çok başarılı olacaksınız. Eminim ki, Türkiye'nin büyümesine, gelişmesine, güzelleşmesine, Türkiye'de gelir adaletinin yerleşmesine özellikle katkınız olacaktır. Söylediklerinizi sadece hükümetler değil, herkes çok dikkatli bir biçimde takip ediyor. Sizlerin açıklamalarınız, herkes tarafından daha çok dikkate alınacaktır."

Cumhurbaşkanı olarak genel kurula katılışının sembolik olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, "Yani sizlere destek vermek; çalışanların, emekçilerin yanında olduğumuzu göstermek ve sizlerin sorunlarınızın hepimizin sorunu olduğunu göstermek için buradayım" dedi. Bundan sonra da işçi ve sendikalarla beraber olacağını ifade eden Gül, "Cumhurbaşkanlığı kapısı sizlere açık olacaktır, zaten açıktır" diye konuştu.

(TAN-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title