Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, Görme Engelli Vekili Abbas ve Peres ile Tanıştırdı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti'nin Görme Engelli Milletvekili Lokman Ayva'yı İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Tanıştırdı. Ayva ile Samimi Bir Şekilde Sohbet Eden İki Cumhurbaşkanı, Görme Engelli Vekili Ülkelerine Davet Etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AK Parti'nin görme engelli milletvekili Lokman Ayva'yı İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile tanıştırdı. Ayva ile samimi bir şekilde sohbet eden iki Cumhurbaşkanı, görme engelli vekili ülkelerine davet etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Genel Kurulu'na hitap eden Filistin Devlet Başkanı Abbas ve İsrail Cumhurbaşkanı Peres'i, AK Parti'nin görme engelli İstanbul Milletvekili Lokman Ayva ile tanıştırdı. Genel Kurul'dan çıktıktan sonra koridorda Lokman Ayva'yı gören Gül, yanına çağırdığı Ayva'yı ile Peres ve Abbas ile tanıştırdı. Gül, Ayva'yı iki lidere 'Çok zeki ve çalışkan bir milletvekili' diye tanıttı. 'Elinizi sıkmak istiyorum' diyerek Ayva ile tokalaşan Peres, "Tanıştığıma çok memnun oldum. Sizi

İsrail'de de görmeyi arzu ederim" dedi. Ayva da, Peres'i yeniden Türkiye'de görmekten büyük memnuniyet duyacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Gül daha sonra, 'Solda da Abbas var' diyerek Ayva'yı bu kez de Filistin Devlet Başkanı Abbas ile tanıştırdı. Ayva, 'Sizi tekrar ülkemizde görmek isteriz' derken, Abbas da Lokman Ayva'yı Filistin'e davet etti.

(DA-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title