Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, Giresun'da

Gül, Valiliğine gelişinde, ellerindeki Türk bayraklarıyla kendisine sevgi gösterisinde bulunanlara hitap etti: "Yeri geldiğinde, hepimiz birlik bütünlük içinde olacağız, birbirimize sevgi gös...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Yeri geldiğinde, hepimiz birlik bütünlük içinde olacağız, birbirimize sevgi göstereceğiz, birbirimizin farklılığını anlayacağız, istikrar, huzur olacak, o zaman hizmetler çok daha hızlı olacak. Bir enerjiden, sinerji doğacak, bugün memleketimizde çok şükür bunlar var" dedi.

Gül, Giresun Valiliğine gelişinde, ellerindeki Türk bayraklarıyla kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla selamlaştı.

Halk oyunları gösterisini izleyen Gül, daha sonra burada vatandaşlara hitap etti. Kente uzun yıllardır bir cumhurbaşkanı ziyaretinin gerçekleşmediğini hatırlatan Gül, "Bir Cumhurbaşkanı olarak aranızda bulunmak bana gerçekten ayrı bir mutluluk, memnuniyet veriyor" diye konuştu.

Gelirken Bulancak'ta durduğunu hem orada hem de Valiliğe gelişi sırasında yol boyunca bütün vatandaşların sevgi gösterisinde bulunduğunu ve bunun da kendisini ayrıca hislendirdiğini aktaran Gül, tüm Giresunlulara teşekkür etti.

Havanın güzel olması dolayısıyla kentin tüm güzelliklerini görme fırsatı yakaladığını anlatan Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti:

"Büyük bir memnuniyetle gururla şunu gördük ki artık denize havalanı yapıyoruz. Uzun yıllardır beklediğiniz hizmetler, gün gün ayağınıza geliyor. Ordu-Giresun Havaalanını inceledik. Denizin ortasında 3 bin 500 metrelik pist bitmiş apronlar bitmiş, dolmalar tamamen olmuş, dünyadaki ender projelerden birisi gerçekleşiyor. İnşallah yakın zamanda oranın da hizmete girdiğini hep beraber göreceksiniz. Bütün bunlar sizin için sevgili vatandaşlarım. Siz, devletine milletine bağlı, yeri geldiğinde canını veren insanlar... Gazilerimiz aramızda hep gördüm, bu kadar fedakarlıkları yapan insanlar olarak şüphesiz ki her türlü imkana layıksınız. Devletimiz bunun için var, bütün kamu görevlilerimiz bunu için var. Halka hizmet için, halkın beklentilerini gerçekleştirmek için. Çok şükür ki bu yönde çok güzel şeyler yapılıyor. Eski senelerle bu yılları karşılaştırdığınızda ne kadar güzelliklerin, değişikliklerin, ilerlemenin olduğunu hep beraber görüyoruz."

Dün Samsun'dan gelirken Türkiye'nin en uzun tünellerinden, yollarından geçtiğini ifade eden Gül, "İşte bugün söylediğim havaalanı, onu inceledim. Daha yapılacak çok şey var, çocuklarımıza, onların geleceklerine yatırım yapmak için gece gündüz devletin görevlileri, hükümet herkes çalışıyor. Ne için? Daha güzel Türkiye bırakalım diye. Sizin talepleriniz dikkate alınıyor, alınacaktır. Bütün bunlar muhakkak ki gerçekleştecektir, bundan emin olun. Yeter ki bizler birbirimizi sevelim, saygı gösterelim" diye konuştu.

Bir ülkede mutlaka çeşitliliğin olacağını, bütün bunların demokrasinin gereği olduğuna işaret eden Gül, "Ama yeri geldiğinde, hepimiz birlik bütünlük içinde olacağız, birbirimize sevgi göstereceğiz, birbirimizin farklılığını anlayacağız, istikrar, huzur olacak, o zaman hizmetler çok daha hızlı olacak. Bir enerjiden, sinerji doğacak, bugün memleketimizde çok şükür bunlar var" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı olarak en büyük arzusunun tüm illeri ziyaret etmek olduğunu yineleyen Gül, bu kapsamda gezmediği Karadeniz illerini gezdiğini söyledi. Giresun'a 38 yıldır bir cumhurbaşkanı ziyareti olmadığını hatırlatan Gül, ziyaretinin bu nedenle ayrı bir anlamı olduğunu dile getirdi.

Gül, gün boyu Giresun'da olacağını ve şehir yatırımları hakkında bilgi alacağını aktararak, "Ankara'ya döndüğümüzde de bütün bunları en iyi şekilde takip edeceğiz. Bütün Giresunlu vatandaşlarıma parlak gelecekler niyaz ediyorum" dedi.

Kuş diliyle karşılandı

Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından Giresun'un Çanakçı ilçesine bağlı, Kuş köyünden gelen ve kendisini "kuş diliyle" selamlayan vatandaşların yanına gitti.

Gül, yerel kıyafetleriyle kendisini karşılayan Osman Güdek ve Safiye Civelek'le bir süre sohbet etti. Gül, Safiye Civelek'in oğlu Şeramet ve 9 yaşındaki torunu Ali ile de yakından ilgilendi.

Köylüler Gül'den coğrafi koşullar nedeniyle haberleşmek için uzun yıllar önce geliştirilen "kuş diline" ve köylerine sahip çıkılmasını istedi.

Daha sonra Gül'e, ön ve arka yüzünde gül işlemesi bulunan el yapımı kemençe hediye edildi.

-Valilik ziyareti

Cumhurbaşkanı Gül, Giresun Valisi Hasan Karahan'ın makamında basın mensuplarının görüntü aldığı sırada yaptığı konuşmada, dün 31 yıl aradan sonra Ordu'yu, bugün de 38 yıl aradan sonra Giresun'u ziyaret eden ilk Cumhurbaşkanı olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Karadeniz'in yeşilliği, çırpınan denizi ve doğal güzellikleriyle farklı özelliklere sahip bir bölge olduğunu kaydeden Gül, kentin milattan önceye giden tarihiyle de ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti. Ordu'dan Giresun'a gelişinde vatandaşlın yol boyunca kendisine sevgi gösterisinde bulunduğunu bildiren Gül, her yerde betonarme binaların yapıldığı bir dönemde Bulancak'ta ziyaret ettiği Taş Cami'nin sabırla ve kararlılıkla yapılmasının örnek alınması gerektiğine işaret etti.

Bölgenin en önemli projesi olarak nitelediği Ordu-Giresun Havaalanı'nın ileride Boğaz Köprüsü, Marmaray, Selimiye ve Süleymaniye Camileri gibi örnek bir eser olarak prestij kitaplarında yer alacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, "Bütün bu yapılanlar şehrin geleceğini daha da parlak kılmaktadır" dedi.

Vali Karahan da 38 yıl aradan sonra kentte bir Cumhurbaşkanı ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, ziyaret anısına 28 bin fidan dikildiğini bildirdi.

Gül, Valilikten ayrılırken, bina önünde kendisini bekleyen şehit aileleri ve gazilerle bir süre görüştü. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Gül Bulancak Giresun Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
title