Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, Firmalara 1 Milyar Liraya Kadar Kaynak Aktarılmasını Öngören Düzenlemeyi Onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Firmalara Kredi Garantisi Sağlamak Üzere 1 Milyar Liraya Kadar Nakit Kaynak Aktarılmasını Öngören Düzenlemeyi Onayladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, firmalara kredi garantisi sağlamak üzere 1 milyar liraya kadar nakit kaynak aktarılmasını öngören düzenlemeyi onayladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, 5909 sayılı "Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"u yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdiği belirtildi.

Buna göre söz konusu kanunda yapılan değişikliğe göre, finansman imkanlarını geliştirmek ve kredi sisteminin etkin işlemesine katkı sağlamak amacıyla firmalara kredi garantisi veren kredi garanti kurumlarına 1 milyar Türk Lirasına kadar nakit kaynak aktarmaya veya özel tertip Devlet iç borçlanma senedi ihraç etmeye Bakan; nakit aktarımı veya ihraç edilecek özel tertip Devlet iç borçlanma senetleri için Müsteşarlık bütçesinin mevcut ya da yeni açılacak tertiplerine 1 milyar Türk Lirasına kadar ödenek eklemeye Maliye Bakanı yetkili olacak.

Nakit kaynak veya özel tertip Devlet iç borçlanma senedi aktarılacak kredi garanti kurumları ile aktarılacak kaynağın kullandırılmasına ilişkin usul ve esaslar Bakanlar Kurulunca belirlenecek.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğünün 2009 yılı kampanya dönemi finansman açığının karşılanmasını teminen, Hazine Müsteşarlığınca ikrazen özel tertip Devlet İç Borçlanma Senedi ihraç edilebilecek.

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, 5908 sayılı "Türkiye Cumhuriyeti ile Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği Arasında Akdedilen 27 Nisan 1988 Tarihli Konsolosluk Sözleşmesinin Bazı Maddelerinin Tadiline İlişkin Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu Arasında Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun"u da yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderdiği bildirildi. (ANKA)

(HM/EÖ)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title